Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 16:14

Ανοιχτή Ομάδα Στήριξης Ασθενών και Φροντιστών Ασθενών από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Γιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι»

 

Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια που επηρεάζει σημαντικά τη ζωή και το συναισθηματικό κόσμο τόσο του ασθενή όσο και της οικογένειάς του, ανεξάρτητα από την έκβαση της νόσου. Το άγχος και η θλίψη της διάγνωσης, οι παρενέργειες των θεραπευτικών αγωγών κ.α., συχνά αποτελούν βάρος δυσβάσταχτο τόσο για τον ασθενή όσο και για τον οικογενειακό και κοινωνικό του περίγυρο.

Έτσι λοιπόν, η ψυχολογική στήριξη του ασθενούς αλλά και του συγγενικού, φιλικού πλαισίου του ασθενούς καθίσταται απαραίτητη.

Aπό τις 13 Ιανουαρίου στις 6:15 μ.μ. μέχρι τις 5 Μαΐου στις 7:45 μ.μ. .Αιτωλίας 33-35 Αμπελόκηποι

Aπό τις 13 Ιανουαρίου στις 6:15 μ.μ. μέχρι τις 5 Μαΐου στις 7:45 μ.μ. .Αιτωλίας 33-35 Αμπελόκηποι

Η ψυχολογική στήριξη μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Μια μορφή είναι η στήριξη σε ομαδικό επίπεδο. Στην ομάδα υποστήριξης συμμετέχουν άτομα με κοινές εμπειρίες και προβλήματα, που έχουν τη διάθεση να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που επιφέρει η νόσος, να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους, και να βρουν νέους τρόπους προσαρμογής στις όποιες αλλαγές έχει επιφέρει ο καρκίνος στην επαγγελματική, προσωπική, οικογενειακή και τέλος κοινωνική ζωή.

Μια αντίστοιχη ομάδα έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι) Αθηνών. Η ομάδα υποστήριξης ασθενών και φροντιστών των ασθενών του Συλλόγου μας είναι ανοιχτή και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες, ασθενείς ή/και τους δικούς τους ανθρώπους, να συμμετέχουν όποτε εκείνοι θελήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 

Η ομάδα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 6:15 μ.μ. -7:45μ.μ.

 

Συντονίστριες:

Τζίνα Δημακοπούλου, Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, με εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt.

 

Κατερίνα Τσιρέκα, Ψυχολόγος, Diploma in Psychology (London Metropolitan University) με εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt.