Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 10:45

Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς της Novartis Hellas

DSC_4052Αθήνα, Ιούνιος 2013 — Το δικό τους «χέρι» βοηθείας στην ενίσχυση φορέων και δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και την ανακούφιση εκατοντάδων δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας, έδωσαν πρόσφατα η Διοίκηση και το Προσωπικό της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas, συμπεριλαμβανομένωντων εργαζομένων των εταιρειών Alcon και Sandoz, για μια ακόμη χρονιά, τη 17η κατά σειρά!

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς, μιας ημέρας ουσιαστικής στήριξης προς το συνάνθρωπο, αφιερωμένης στην ίδρυση της κορυφαίας διεθνώς Ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, περίπου 500 εργαζόμενοι από όλα τα Τμήματα και διοικητικά στελέχη της εταιρείας έκαναν πράξη τη φιλοσοφία της που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, προσφέροντας εθελοντική εργασία, είδη πρώτης ανάγκης και, πάνω από όλα, ελπίδα και αισιοδοξία.

Όλοι οι συνεργάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Georg Schroeckenfuchs, τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της Novartis κ. Κωνσταντίνο Φρουζή και το Διευθυντή Επικοινωνίας & ΕΚΕ της εταιρίας κ. Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, συμμετείχαν σε 12 σημαντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ισάριθμους φορείς των δυο πόλεων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παροχή έργου κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό, στον πολυχώρο «Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης», όπου στεγάζονται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Γεύμα Αγάπης και η Ιματιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος διακρίνεται για τις κοινωνικές του δομές που παρέχουν σταθερά υλικά αγαθά και υποστήριξη σε ευπαθείς ομάδες, προσφέρθηκαν 150 μερίδες φρέσκου μαγειρεμένου φαγητού στο Γεύμα Αγάπης. Οι μερίδες διανεμήθηκαν σε σπίτια ηλικιωμένων με οδηγό του Δήμου και σε οικογενειάρχες που είχαν προσκληθεί να προσέλθουν στο χώρο για να τις παραλάβουν.

Επιπλέον, οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση πακετοποίησαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως αλεύρι, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, καφέ, κονσέρβες, γάλα, λάδι κτλ, που, επίσης, προσέφερε ευγενικά η Novartis, τα οποία παρέλαβαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο οικογένειες με ανάγκη. Ταυτόχρονα, διαχώρισαν 15 σάκους με φάρμακα και ταξινόμησαν τα σκευάσματα με αλφαβητική σειρά στα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου, ώστε να είναι έτοιμα προς διάθεση στους πολίτες, ενώ τακτοποίησαν και δεκάδες σάκους από παιχνίδια, σχολικά είδη και ρούχα στη Δημοτική Ιματιοθήκη, διευκολύνοντας, με τον τρόπο αυτόν, τη διαδικασία διάθεσής τους.

Την επιλογή των κοινωνικών δομών του Δήμου Αμαρουσίου εκ μέρους της εταειρίας εξήρε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) κ. Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος στο καλωσόρισμά του ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τόσο τη Διοίκηση, όσο και τους εργαζομένους της Novartis για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία.

DSC_0063«Είναι πολύ σημαντικό οι μεγάλες εταιρίες να στρέφουν το βλέμμα προς την τοπική κοινωνία και, από κοινού με τις τοπικές Αρχές, να συμβάλλουν στην ανακούφιση των λιγότερο ευνοημένων συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε» επεσήμανε ο κ. Πατούλης. «Ως φαρμακευτική εταιρεία προσδοκούμε την υποστήριξή σας προς το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας, προκειμένου κάθε ανασφάλιστος συμπολίτης μας να μπορεί να λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται, και ευχή μας θα ήταν η συγκεκριμένη προσφορά να γίνει η αφετηρία για νέες αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στο μέλλον. Συγχαίρουμε τη συμμετοχή και ευχαριστούμε θερμά κάθε εργαζόμενο για την πολύτιμη συνεισφορά του», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Georg Schroeckenfuchs, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, με μεγάλη χαρά οι εργαζόμενοι της Novartis αναλάβαμε δράση προκειμένου, μέσα από την εθελοντική μας εργασία, να συνεισφέρουμε στην κάλυψη σημαντικών κοινωνικών αναγκών, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς. Έτσι, εμείς στη Novartis Hellas, μαζί με τους συναδέλφους μας από την Alcon και την Sandoz, αποφασίσαμε αυτή τη χρονιά να υλοποιήσουμε δράσεις που στόχο έχουν να υποστηρίξουν δομές κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως είναι η περίπτωση των κοινωνικών δομών του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίες βοηθούν, μέσα από τη δραστηριοποίησή τους, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. Δυστυχώς, οι ανάγκες αυτές αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, λόγω της τρέχουσας συγκυρίας για την Ελλάδα, και η εθελοντική συνεισφορά όλων μας, είτε συλλογικά μέσα από τη συμμετοχή μας στη σημερινή Ημέρα, είτε ατομικά σε προσωπικό επίπεδο, βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Το «Στουπάθειο» ειδικό σχολείο εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με νοητική υστέρηση στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Novartis κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος, μαζί με την ομάδα του και τα παιδιά του σχολείου, συμμετείχαν στις δραστηριότητες των εργαστηρίων κοσμήματος, χειροτεχνίας και μαγειρικής, καθώς και σε ένα πλήθος άλλων εργασιών για τον εξωραϊσμό των εξωτερικών χώρων, όπως βάψιμο τοίχου περίφραξης, συντήρηση κεντρικής πύλης κλπ.

_DSC5053«Εφέτος είναι η 17η χρονιά που η Novartis με το προσωπικό της είναι κοντά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Συλλόγους, με έμφαση στις κοινωνικές ομάδες, τους απόρους, τους αστέγους και τα παιδιά», τόνισε ο κ. Φρουζής. «Στο πλαίσιο αυτό, ευχαριστούμε την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Μ. Αμπατζόγλου που μας έδωσε την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά σε αυτά τα παιδιά και τους εφήβους με νοητική υστέρηση, οι οποίοι θα εργαστούν μαζί μας και θα ευχαριστηθούν οι ίδιοι για μια ημέρα, αλλά θα συνεισφέρουν και πολλά στη δική μας ψυχική ηρεμία», υπογράμμισε.

Από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας «Λάμψη», καθώς και το 3ο και 6ο Κ.ΑΠ.Η. Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώθηκαν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τις ανάγκες δωρητών αιμοπεταλίων που έχουν τα παιδιά με καρκίνο και κινητικά παιχνίδια για τους ηλικιωμένους αντίστοιχα, χαιρέτησε την εθελοντική πρωτοβουλία της ημέρας ο Διευθυντής Επικοινωνίας & ΕΚΕ της Novartis κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. «Η Novartis αφιερώνει κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο την ημέρα της ίδρυσής της σε κοινωνικές δράσεις. Κι εφέτος, λοιπόν, οι περισσότεροι συνάδελφοί μας συμμετέχουν σε πολλές τέτοιες δραστηριότητες, ενώ για πρώτη φορά όλες οι εταιρίες του Ομίλου Novartis είναι ενεργές σε αυτές τις προσπάθειες. Στη Θεσσαλονίκη συνδράμουμε στο έργο δυο Κ.ΑΠ.Η. και του Συλλόγου “Λάμψη”, όπου η δουλειά μας θα είναι ενημερωτική και υποστηρικτική, και είμαστε πολύ ευτυχείς που έχουμε αναλάβει το έργο αυτό», επεσήμανε ο κ. Δεστεμπασίδης.