Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 13:42

Πρωτοχρονιάτικο δώρο, μια καρδιά

1055104Πολύτιμο δώρο ζωής στην αυγή της νέας χρονιάς έλαβε ένας 56χρονος, πατέρας 2 παιδιών, στον οποίο μεταμοσχεύθηκε με επιτυχία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η καρδιά του 22χρονου νεαρού από την Ν.Αγχίαλο, που έχασε τη ζωή του από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, μία είδηση που τις προηγούμενες μέρες είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Η σκληρή αλλά γενναιόδωρη απόφαση των γονιών του να χαρίσουν τα υγιή όργανα του παιδιού τους, έδωσε ανάσα ζωής σε τέσσερις ακόμη συνανθρώπους μας.

Ο 56χρονος ασθενής από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπασχε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου, με επικεφαλής τον γιατρό Πέτρο Σφυράκη.

Σε ανακοίνωσή του το Ωνάσειο ευχαριστεί την οικογένεια του δότη και το προσωπικό του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και ειδικότερα τον Διοικητή κ. Κωνσταντίνο Καραμπάτσο και τον κ. Γεώργιο Βούλγαρη, Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, για την πολύτιμη συμβολή τους, στην επιτυχημένη έκβαση της μεταμόσχευσης.