Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 16:45

10 πράγματα που δεν ξέρετε για το ανθρώπινο σώμα VIDEO

Γνωρίζετε ότι το ανθρώπινο κορμί, δεν είναι τόσο «καθαρό» όσο πιστεύουμε ότι είναι, ακόμη και μόλις βγούμε από το μπάνιο; Για παράδειγμα θα πιστεύατε ποτέ ότι σε κάθε τετραγωνική ίντσα του δέρματος μας, ζούνε περίπου 32.000.000 βακτήρια; Ή ότι για παράδειγμα χάνουμε περίπου 47,6 κιλά δέρματος, μέχρι την ηλικία των 70 ετών;

 

Στο βίντεο που θα δείτε θα μάθετε 10 ανατριχιαστικά, μέχρι και σιχαμερά πράγματα για το ανθρώπινο κορμί, τα οποία ισχύουν για όλους, αλλά οι περισσότεροι αγνοούμε. Για παράδειγμα:

 

Κάθε ώρα πέφτουν από το δέρμα μας περίπου 600.000, κομμάτια του, (απειροελάχιστα μικρά λέπια) το βάρος των οποίων κάθε χρόνο αγγίζει τα 700 γραμμάρια.

Σε κάθε τετραγωνική ίντσα του δέρματος μας ζουν και αναπτύσσονται περίπου 32.000.000 βακτήρια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κινδυνεύουμε. Το αντίθετο μάλιστα πολλά από αυτά είναι χρήσιμοι φρουροί για ασθένειες που απειλούν την ύπαρξη μας. Στο στόμα μας μόνο υπάρχουν περίπου 700 διαφορετικά βακτήρια.

Πέντε ώρες μετά από κάθε γεύμα, παρατηρείται το μεγαλύτερο φούσκωμα στο στομάχι, μαζί με την περισσότερη εκκένωση αερίων. Τα αέρια των γυναικών έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υδρογόνο, ενώ οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες «αερίζονται» κατά πολύ περισσότερο.

Μην καταπιέζετε το φτάρνισμα σας, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Φταρνιστείτε ελεύθερα και δυνατά γιατί εάν δεν το κάνετε μπορεί να ασκηθεί τεράστια πίεση σε κάποιο αγγείο στο λαιμό ή στο κεφάλι. Επίσης να ξέρετε ότι ο άνθρωπος καταπίνει κατά μέσο όρο, 1 λίτρο σάλια τη μέρα.

 

Δείτε το βίντεο