Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 1:28

Επικίνδυνα φάρμακα για την αύξηση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας μέσω ίντερνετ, καταγγέλει ο ΕΟΦ

pillsΤην προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα μη εγκεκριμένα φάρμακα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και υπόσχονται αύξηση της ερωτικής επιθυμίας, με τις εμπορικές ονομασίες Maximum Guarana round ball (από τη Σουηδία), Potent Forte και Libido+ (από την Νορβηγία) ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρότατες επιπλοκές και ανεπιθύμητες ενέργειες.

Σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Σουηδίας προς τον ΕΟΦ, το προϊόν Maximum Guarana round ball που περιέχει τη φαρμακευτική ουσία sildenafil , δεν είναι εγκεκριμένο, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Η δραστική ουσία sildenafil δεν αναγράφεται στη επισήμανση του προϊόντος. Το «φάρμακο» πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα και μέσω διαδικτύου, ενώ εάν οι καταναλωτές έχουν στην κατοχή τους αυτό το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Σ’ότι αφορά τα προϊόντα Potent Forte και Libido+ τα οποία διακινούνται κυρίως μέσω διαδικτύου, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε και πάλι ότι Potensmidlerπεριέχουν φαρμακολογικά δραστική ουσία ανάλογη της sildenafil, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρχών της Νορβηγίας, ουσία που περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, η οποία, όμως, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Εφιστάται και πάλι η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

eof_750420974


    Πηγή : ΕΟΦ