Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 13:18

Τι θα κάνατε εάν πρόσβαλαν μπροστά σας έναν άνθρωπο με σύνδρομο down;

Στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν, μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ έλαβε χώρα ένα κοινωνικό πείραμα, για μια έρευνα του δικτύου ABC. Ο πρωταγωνιστής ένας εργαζόμενος με σύνδρομο down, έγινε έρμαιο στις αντιδράσεις μιας γυναίκας η οποία διαμαρτυρόταν έντονα και σε αγενές ύφος επειδή ο εργαζόμενος αργούσε να τοποθετήσει τα πράγματα της στις σακούλες.

Φυσικά τόσο ο εργαζόμενος όσο και η αγενέστατη πελάτισσα ήταν μέλη του πειράματος. Στο χώρο των ταμείων, είχαν τοποθετηθεί κρυφές κάμερες που κατέγραφαν τις αντιδράσεις του κόσμου. Η πελάτισσα φώναζε όλο και πιο δυνατά, μιλούσε άσχημα, τόσο στην ταμεία όσο και στον ίδιο τον εργαζόμενο με το σύνδρομο down, και οι κάμερες κατέγραφαν.

Αλήθεια εσείς σε μια παρόμοια σκηνή που θα διαδραματιζόταν μπροστά σας, τι θα κάνατε; Πως θα αντιδρούσατε; Στο βίντεο που θα δείτε, κάποιοι αδιαφορούν κάποιοι άλλοι κοιτάζουν με συμπόνια τον εργαζόμενο που βάζει όσο πιο γρήγορα μπορεί τα πράγματα μέσα στις σακούλες, κάποιοι άλλοι δείχνουν τη δυσαρέσκεια τους έντονα για την αγενέστατη «πελάτισσα», ενώ το αποκορύφωμα είναι η αντίδραση μιας καθηγήτριας σε σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες, η οποία εκνευρισμένη από την συμπεριφορά της «πελάτισσας» δεν μασάει τα λόγια της.

Δείτε το βίντεο