Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 2:25

Γνωρίζετε πώς πρέπει να πλένετε τα χέρια σας; Χρήσιμος οδηγός

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι πλένουμε τα χέρια μας όπως πρέπει. Θεωρούμε το να ρίξουμε νερό, σαπούνι, να τα τρίψουμε μεταξύ τους, θα τα καθαρίσει και θα απομακρύνει κάθε είδους μικρόβιο που ενδεχομένως να υπάρχει στα χέρια μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως κανείς από εμάς δεν καθαρίζει όπως πρέπει τα χέρια του. Να ξέρετε ότι τα άπλυτα χέρια ή εκείνα που δεν έχουν καθαριστεί επαρκώς, σύμφωνα με έρευνες, μεταφέρουν μικρόβια τόσα, όσα υπάρχουν σε μια βρώμικη λεκάνη.

 

Τα χέρια πρέπει να καθαρίζονται πολύ καλά, ειδικά αυτή την περίοδο που περιμένουμε έξαρση της γρίπης

Τα χέρια πρέπει να καθαρίζονται πολύ καλά, ειδικά αυτή την περίοδο που περιμένουμε έξαρση της γρίπης

Δεν χρειάζεται όμως να τρομοκρατηθείτε. Απλά εκείνο που χρειάζεται, είναι να μάθετε να πλένετε σωστά τα χέρια σας. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι αυτή την εποχή, που περιμένουμε έξαρση της γρίπης, τα καλά πλυμένα χέρια είναι ένας βασικός παράγοντας προστασίας.

 προσοχή στα παιδιά και στα βρώμικα χεράκια τους. Πρέπει πάντα να πλένονται

προσοχή στα παιδιά και στα βρώμικα χεράκια τους. Πρέπει πάντα να πλένονται

Μια έρευνα που έγινε πριν από λίγο καιρό από 2 Πανεπιστήμια της Αγγλίας, το Queen Mary και το London school of Hygiene, έδειξε ότι τα χέρια μας που είναι το κατεξοχήν ανθρώπινο μέλος που έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες πράγματα την ημέρα, είναι τόσο βρώμικα που στο τέλος της ημέρας, είναι σαν να έχουμε πιάσει περιττώματα.

 

Στα βρώμικα χέρια μπορεί να εντοπιστούν περισσότερα από 3.000 διαφορετικά είδη μικροβίων κάθε μέρα. Και για να γνωρίζετε τα πιο βρώμικα αντικείμενα που πιάνουμε σε καθημερινή βάση, δύο και τρεις, είναι τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι 1 στα 6 κινητά τηλέφωνα είναι μια «φωλιά» μικροβίων.

 

Το LSH, London School of Hygiene, έδωσε στη δημοσιότητα έναν «οδηγό καθαρισμού των χεριών, όπως πρέπει να είναι». Διαβάστε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε:

- Βρέξτε καλά τα χέρια σας, απλώστε σαπούνι και τρίψτε τις παλάμες μαζί μέχρι το σαπούνι να γίνει ένας παχύρευστος αφρός.

- Τρίψτε κάθε παλάμη πάνω στο πίσω μέρος του από την άλλη πλευρά

- Τρίψτε ανάμεσα στα δάχτυλά σας σε κάθε χέρι

- Τρίψτε τις πλάτες των δακτύλων μεταξύ τους

- Τρίψτε γύρω από κάθε ένα από τους αντίχειρές σας

- Τρίψτε τις δύο παλάμες με τις άκρες των δακτύλων στη συνέχεια ξεπλύνετε

- Στεγνώστε καλά τα χέρια σας

 

6 απλά βήματα για καθαρά χέρια

6 απλά βήματα για καθαρά χέρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τον Φεβρουάριο αναμένεται η έξαρση της γρίπης από το ΚΕΕΛΠΝΟ

5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη.

Μάθετε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν κόψουμε το κάπνισμα

«Βοήθεια! Ο γιος μου παίζει με κούκλες…»