Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 23:27

«Πόρτα» από το ΠΑΣΟΚ στον νέο ΕΟΠΥΥ του Αδωνι Γεωργιάδη – Αντιδρούν και πάλι οι γιατροί

Αναβολή και πάλι για το νομοσχέδιο του νέου ΕΟΠΥΥ

Αναβολή και πάλι για το νομοσχέδιο του νέου ΕΟΠΥΥ

Σε δύσκολη θέση για μία ακόμη φορά φέρνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον Υπουργό της Υγείας, καθώς μετά την απόσυρση του μέτρου του 25ευρου, ο τομέας Υγείας του συγκυβερνώντος κόμματος με επικεφαλής τον Δημήτρη Κρεμαστινό, πιέζει και πάλι τον Αδωνι Γεωργιάδη, αυτή τη φορά για τροποποιήσεις στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και τον νέο ΕΟΠΥΥ .

Μετά τη χθεσινή συνεδρίασή της η αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κατέληξε ότι θεωρεί μεν αναγκαία τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης, όμως, το προσχέδιο νόμου που κατέθεσε ο Υπουργός της Υγείας, χρειάζεται καλύτερη επεξεργασία των διατάξεων, για να ανταποκριθεί στους στόχους της μεταρρύθμισης.

Τα σημεία της διαφωνίας και οι επισημάνσεις – διορθώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που θα τεθούν υπόψην του Αδωνι Γεωργιάδη στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ τους την ερχόμενη Πέμπτη, είναι 7:

Τα 7 ΟΧΙ του ΠΑΣΟΚ στον Αδωνι Γεωργιάδη

Τα 7 ΟΧΙ του ΠΑΣΟΚ στον Αδωνι Γεωργιάδη

1) Η ανάγκη κάλυψης όλου του Ελλαδικού χώρου από τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας με βάση τη δομή του Καλλικράτη και των διαμερισμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

2) Η κάλυψη όλων των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ιδιαίτερη μέριμνα στην κάλυψη των χρονίως πασχόντων.

3) Η συμπερίληψη στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού και της ειδικότητας του γυναικολόγου, ώστε να προστατευτεί η υγεία της γυναίκας και της μητρότητας.

4) Η οργάνωση της μεταβατικής περιόδου ώστε να είναι πλήρως σε λειτουργία κατά τη διάρκειά της όλες οι υφιστάμενες δομές .

5) Η σωστή ένταξη στο σύστημα με αξιοκρατία και διαφάνεια των υπηρετούντων Ιατρών.

6) Η σωστή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με τις κατάλληλες υπηρεσίες ελέγχου και την υπαγωγή του στο Υπουργείο Εργασίας.

7) Η απόσυρση διατάξεων, που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ , μέσω προκλητής ζήτησης για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Την Πέμπτη η κρίσιμη συνάντηση του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Υγείας

Την Πέμπτη η κρίσιμη συνάντηση του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Υγείας

Μνημόνιο μπουρδολογίας του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει τις επισημάνσεις των βουλευτών του ο ιατρικός κόσμος

«Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συσκοτίσει τις θέσεις του, οι οποίες είναι σχεδόν ταυτότημες με εκείνες του Αδωνι Γεωργιάδη», υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και συνεχίζει: «Πριν τρία χρόνια, όταν ο αρχιτέκτονας Α. Λοβέρδος (ο οποίος τώρα σιωπά) έφτιαχνε τον ΕΟΠΥΥ, το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονταν πως αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από γενέσεως ελληνικού κράτους. Φαίνεται όμως πως το εφεύρημα ξεφούσκωσε, όπως ξεφουσκώνουν και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ».

Γεγονός είναι πάντως, ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφαινόμενες διαφωνίες τους, φαίνονται αποφασισμένοι να υπερψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο του Αδωνι Γεωργιάδη.