Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 22:04

12 αλλαγές που επιφέρει το στρες στον οργανισμό VIDEO

Το άγχος και οι στρεσογόνες καταστάσεις που βιώνουμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια, επιφέρουν αλλαγές στη λειτουργία του οργανισμού, οι οποίες φυσικά δεν είναι προς το καλύτερο.

 

Στο βίντεο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα δείτε τι κάνει το στρες στην καρδιά, στο κυκλοφορικό, στο στομάχι, στον εγκέφαλο, θα δείτε τα 12 σημεία που «χτυπάει»

Πρώτον, η καρδιά λειτουργεί και χτυπάει σε ταχύτερους ρυθμούς, οι οποίοι την επιβαρύνουν. Αυξάνεται η πίεση μας. Οξυγόνο ρέει ταχύτερα στους μύες και βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εγρήγορσης σαν να δεχόμαστε επίθεση, άρα δεν χαλαρώνουμε ποτέ. Επίσης δημιουργούνται πιο εύκολα θρόμβοι με τις γνωστές συνέπειες.

 

Το πεπτικό σύστημα «κλειδώνει» αφού σε καταστάσεις στρες λειτουργούν αρχέγονοι μηχανισμοί άμυνας, οι οποίοι θεωρούν ότι η ζωή μας κινδυνεύει και άρα λειτουργούν στο έπακρο βασικά συστήματα. Αποτέλεσμα αυτού είναι το φούσκωμα που παρουσιάζουμε στο στομάχι, πολύ εύκολα.

 

Ομοίως και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αρχίζει να υπολειτουργεί και να είμαστε περισσότερο ευάλωτοι στις ασθένειες. Αλλά και το αναπνευστικό σύστημα αρχίζει να λειτουργεί γρηγορότερα, οι αναπνοές μας να είναι κοφτές, με αποτέλεσμα να μην μπαίνει επαρκές οξυγόνο μέσα μας.

 

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα σημαντικό λάθος που κάνουμε όλοι πριν κοιμηθούμε

Για γερή καρδιά να τρώτε την ντομάτα μαγειρεμένη και με τη φλούδα της

Η θέληση για ζωή, ενός νεογέννητου 670 γραμμαρίων και η αγάπη της μάνας VIDEO

Καρκίνος : Χρόνιος όχι ανίατος