Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 23:53

Φάρμακα στο σπίτι με το ΚΤΕΛ, αλλά και το ταχυδρομείο, με κόστος 3 ευρώ

 

Νέα υπηρεσία από τα ΕΛ.ΤΑ,

Νέα υπηρεσία από τα ΕΛ.ΤΑ,

Ταχυδρόμος θα παραδίδει τα φάρμακα στην πόρτα του σπιτιού σας, με επιβάρυνση 3 ευρώ. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ. κ.Κ.Μελαχροινός.Η νέα υπηρεσία – που θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά στον νομό Αττικής – θα δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς και κυρίως σε συνταξιούχους που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, να απευθύνονται μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου στην αρμόδια υπηρεσία των ΕΛ.ΤΑ. και στη συνέχεια υπάλληλος της υπηρεσίας να εκτελεί τις ιατρικές συνταγές τους, φέρνοντας στην πόρτα τους τα φάρμακα και εισπράττοντας το αντίτιμο της συνταγής και το ποσό των 3 ευρώ, ως κόστος της υπηρεσίας.63451

Σε μεταγενέστερη φάση της η υπηρεσία των ΕΛ.ΤΑ. αναμένεται να επεκταθεί και στη διανομή ρούχων από το καθαριστήριο και αγορές από σούπερ μάρκετ, όπως ήδη ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στο Βέλγιο, είπε ο πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες στα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ θα αρχίσουν να πωλούνται προπληρωμένες κάρτες για αγορές από το ίντερνετ, ενώ για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών, θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας, με σκοπό να φτάσει τις 13 ώρες ημερησίως.

Την ίδια στιγμή, βροντερό όχι στη διακίνηση φαρμάκων μέσω του ΚΤΕΛ και την πώλησή τους από Σούπερ Μάρκετ, λέει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο οποίος

Οχι στη διακίνηση φαρμάκων μέσω ΚΤΕΛ, λένε οι φαρμακοποιοί

Οχι στη διακίνηση φαρμάκων μέσω ΚΤΕΛ, λένε οι φαρμακοποιοί

με ανακοίνωσή του επισημαίνει τους κινδύνους που υπάρχουν όταν ένα φάρμακο δεν διακινείται με σωστούς και ασφαλείς τρόπους. Ο ΠΦΣ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στη διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) ακόμη και στα σούπερ μάρκετ, απόφαση που ετοιμάζεται να προωθήσει με νομοθετική ρύθμιση ο Υπουργός Υγείας, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν, καθώς αποτελεί επιταγή της Τρόικας.Μάλιστα οι φαρμακοποιοί παραπέμπουν στην ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), με την οποία επισημαίνεται ότι « n αγορά φαρµάκων από µη εγκεκριµένες πηγές και χωρίς συνταγή ιατρού, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Ένα σκεύασµα είναι ασφαλές µόνο όταν έχει παραχθεί και ελεγχθεί ποιοτικά σύµφωνα µε τους κανόνες που επιτηρούν οι αρµόδιοι κρατικοί φορείς, και µόνο όταν χορηγείται µε συνταγή ιατρού ή όπως άλλως νοµίµως προβλέπεται και διατίθεται µέσω της νόµιµης αλυσίδας διακίνησης», αναφέρει µεταξύ άλλων, n ανακοίνωση των φαρμακοποιών και καταλήγει: «Η ελληνική νοµοθεσία απαγορεύει τη διακίνηση φαρµάκων µέσω διαδικτύου». Ο ΠΦΣ δηλώνει ότι δεν είναι αντίθετος µε την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, «όµως οτι αυτό πρέπει να γίνεται µε οργανωµένο τρόπο υπό τον έλεγχο των δοµών του κράτους, για να αποφεύγονται φαινόµενα όπως αυτό της αποστολής φαρμάκων μέσω του ΚΤΕΛ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για γερή καρδιά να τρώτε την ντομάτα μαγειρεμένη και με τη φλούδα της

5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη.

Γνωρίζετε πώς πρέπει να πλένετε τα χέρια σας; Χρήσιμος οδηγός

Τι προκαλεί η bigorexia στους άνδρες