Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 22:07

Πως το πράσινο και τα δέντρα επηρεάζουν την ψυχολογία μας

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι μια: Η συνεισφορά του πρασίνου και γενικότερα του περιβάλλοντος στο να έχουμε μια ισορροπημένη ψυχική υγεία, είναι αναμφισβήτητη. Τα οφέλη είναι πολλά και μάλιστα η διάρκεια τους σε βάθος χρόνου είναι μεγάλη. Με απλά λόγια το να ζούμε κοντά σε ένα πράσινο, γεμάτο δέντρα περιβάλλον, από το να ζούμε σε μια πόλη με πολυκατοικίες και ουρανοξύστες είναι σαφέστατα καλύτερο.

 

Επιστήμονες από την ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Έξετερ μελέτησαν τη σημασία του περιβάλλοντος στην καλή σωματική και ψυχική υγεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι το πράσινο στις πόλεις έχει ευεργετικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία.

 

Επικεφαλής της έρευνας, ήταν ο δρ Ίαν Άλκοκ, η επιστημονική ομάδα του οποίου μελέτησε την συμπεριφορά 1.000 ανθρώπων. Άλλοι ζούσαν σε περιοχές γεμάτες τσιμέντο και άλλοι σε περιοχές με πράσινο. Αυτό που προέκυψε ήταν πως οι άνθρωποι που ζούσαν σε περιοχές με πράσινο , είχαν καλύτερη και πιο ισορροπημένη ψυχική υγεία ενώ οι υπόλοιποι είχαν τις περισσότερες φορές χάλια ψυχολογία η οποία επιδεινωνόταν με μεγαλύτερη συχνότητα από τους άλλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάνουν γιόγκα γυμνοί. Τι προσφέρει στον οργανισμό ΦΩΤΟ

12 αλλαγές που επιφέρει το στρες στον οργανισμό VIDEO

Μάθετε ποιον μήνα οι άνδρες έχουν τις μεγαλύτερες σεξουαλικές ορέξεις

Γνωρίζετε πώς πρέπει να πλένετε τα χέρια σας; Χρήσιμος οδηγός