Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 18:41

Εσείς κοιμάστε με το κατοικίδιο σας αγκαλιά; Ξανασκεφτείτε το

Μια νέα επιστημονική έρευνα η οποία έγινε από ομάδα κτηνιάτρων, έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τη σχέση του ανθρώπου με το αγαπημένο του κατοικίδιο. Όσοι από εσάς λοιπόν έχετε κατοικίδιο και λατρεύετε να κοιμάστε μαζί του, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε γιατί υπάρχουν ασθένειες που μπορεί να μεταδοθούν από το ζωντανό σε εσάς κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

τα κατοικίδια εάν δεν προσέχουμε την υγιεινή τους μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες

τα κατοικίδια εάν δεν προσέχουμε την υγιεινή τους μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες

Κτηνίατροι από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis, τονίζουν ύστερα από έρευνα που έκαναν, πως ο κίνδυνος του να κοιμόμαστε αγκαλιά με ζώα, για να μας μεταδόσουν κάποιες ασθένειες είναι υπαρκτός και κάποιες φορές μεγάλος. Τα αποτελέσματα μάλιστα θα δημοσιευτούν σύντομα στο περιοδικό του Centers for Disease Control and Prevention’s (CDC) Emerging Infectious Diseases.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ήταν 2 καθηγητές ειδικοί στις λεγόμενες ζωονόσους, τις ασθένειες δηλαδή που μεταδίδονται στον άνθρωπο από τα ζώα. Αναφέρουν λοιπόν ότι τα φιλιά, τα γλυψίματα, και ο ύπνος μαζί με σκύλο, ή γάτα, μπορεί να μεταφέρει στον άνθρωπο επικίνδυνες για τη ζωή του μολύνσεις.

Βέβαια η έρευνα απλά κρούει τον κώδωνα για έναν υπαρκτό κίνδυνο, ο οποίος όμως εκμηδενίζεται όταν ο ιδιοκτήτης αποπαρασιτώνει το ζώο του τακτικα, το φροντίζει, και το εμβολιάζει όπως πρέπει. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι που από παιδιά μεγάλωσαν με ζώα, έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις ασθένειες, αλλά και τις αλλεργίες.

Οι κτηνίατροι από το πανεπιστήμιο της Καλιφορνια, εντόπισαν τις πιο συχνές ασθένειες που μπορεί να μεταδοθούν και οι οποίες είναι.

Από τις γάτες: Εάν η γάτα είναι μολυσμένη από ψύλλους και μας γρατζουνίσει τότε μπορεί να μολυνθούμε και εμείς. Τα συμπτώματα είναι φαγούρα, πόνος, και ενίοτε πυρετός, αίσθημα κόπωσης και απώλεια όρεξης.

Από τα κουτάβια μπορεί να κολλήσουμε καμπυλοβακτήριο. Αυτό βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τα περιττώματα κουτανιού που έχει το βακτήριο αυτό. Τα συμπτώματα χαρακτηρίζονται από έντονη διάρροια, και καμιά φορά πυρετό. Τα αντιπαρασιτικά χάπια προφυλάσσουν και το σκυλάκι και εμάς.

Τέλος το να κολλήσουμε σταφυλόκοκκο, από κάποιο ζώο- φορέα, που κοιμόμαστε μαζί είναι μια πιθανότητα, η οποία και αυτή εκμηδενίζεται με τακτικά εμβόλια στο ζώο.

Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα μιλάει για εκείνους τους ιδιοκτήτες οι οποίοι αμελούν την υγεία και τους κανόνες υγιεινής στα ζώα τους. Αν κάποιος τηρεί τους κανόνες δεν έχει κανένα πρόβλημα. Πάντως στην ίδια έρευνα γίνεται λόγος και για τα οφέλη της συγκατοίκησης με τα ζώα. Μερικά από αυτά είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης, το συναίσθημα της αγάπης που νιώθουμε, η έλλειψη μοναξιάς, κ.α

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάπηρο ντόπερμαν ξαναπερπατάει ύστερα από φυσιοθεραπεία VIDEO

Αυτά είναι τα ακάρεα που κοιμάστε μαζί τους κάθε βράδυ ΦΩΤΟ

Το Ένζυμο της Αθανασίας

Πως το πράσινο και τα δέντρα επηρεάζουν την ψυχολογία μας

12 αλλαγές που επιφέρει το στρες στον οργανισμό VIDEO