Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 15:05

Γιατροί : Αγώνας μέχρι τελικής πτώσης, για την απόσυρση του ΠΕΔΥ

eopyy_1Σε αγωνιστική τροχιά και επ’αόριστον κινητοποιήσεις βρίσκονται γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αλλά και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ώστε να αποσυρθεί οριστικά – όπως απαιτούν – το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), το οποίο βρίσκεται ήδη, καθ’οδόν για την ψήφισή του προς την Βουλή.

Σε μια ύστατη προσπάθεια, σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας (11:00 – 15:00), πανυγειονομικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Υγείας και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στη συνέχεια προς την Βουλή , ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την διαθεσιμότητα στην οποία τους εξαναγκάζει η κυβέρνηση, αλλά και κάθε άλλη αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις, που θα τους οδηγήσει σε μαζικές «αυτοαπολύσεις», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. pedy-310x232Γι’αυτό και αποφάσισαν να μετατρέψουν τις 5θήμερες απεργίες σε απεργία επ’αόριστον. Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι γιατροί του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), οι οποίοι συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας.

Ωστόσο, είναι ζήτημα εάν θα καταφέρουν να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ, καθώς ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος προχώρησε στις αλλαγές στο σχέδιο νόμου, όπως ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ , έχει ήδη βάλει την υπογραφή του και αναμένεται πλέον η τελική κατάθεση και η εξέταση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

FF2E9D20DE80436AEC971B4B1CF0C5AF

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα ακάρεα που κοιμάστε μαζί τους κάθε βράδυ ΦΩΤΟ

Μάθετε ποιον μήνα οι άνδρες έχουν τις μεγαλύτερες σεξουαλικές ορέξεις

Εσείς κοιμάστε με το κατοικίδιο σας αγκαλιά; Ξανασκεφτείτε το

Ψυχοθεραπεία: Ανάγκη ή μόδα;