Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 13:18

Ιχθυέλαιο και Μουρουνέλαιο! Είναι αναγκαίο στην καθημερινότητά μας;

 

Ιχθυέλαιο, το απαραίτητο συμπλήρωμα στην διατροφή

Ιχθυέλαιο, το απαραίτητο συμπλήρωμα στην διατροφή

Στην σημερινή εποχή οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, μας στρέφουν όλο και περισσότερο σε έτοιμα γεύματα τα οποία στερούνται πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιή ανάπτυξή. Αυτός είναι και ο λόγος που πολύ έχουν στραφεί στην κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής τα οποία είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα καθώς και σε μια πλειάδα βιταμινών. Δύο από τα πιο πλούσια συμπληρώματα είναι το Μουρουνέλαιο και το Έλαιο Σολομού, πλούσιες πηγές και τα δύο σε λιπαρά οξέα τα οποία μπορούν να προσφέρουν το καθένα ξεχωριστά ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία μας.

Tο καθένα από αυτά τα δύο έλαια προέρχεται από διαφορετικά ψάρια. Ποιά είναι όμως η διαφορά τους;

Το μουρουνέλαιο είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που παράγεται από το ήπαρ λευκών ψαριών όπως είναι η μουρούνα και ο γάδος και διαθέτει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Το μουρουνέλαιο είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα το οποίο, όπως όλα τα έλαια ψαριών, έχει υψηλά επίπεδα από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώ ταυτόχρονα μεγάλη είναι και η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Α και βιταμίνη D. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας καθώς σχετίζεται με τον σχηματισμό κυττάρων και την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας, ενώ είναι μια από τις σημαντικότερες βιταμίνες για τον σχηματισμό των οστών.

fish-oil1

Πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα.

To ιχθυέλαιο σολωμού περιέχει ποσότητα από λιπαρά οξέα μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί κανείς να βρει στο μουρουνέλαιο. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να ωφελήσουν σε διαφορές ιατρικές καταστάσεις. Η κατανάλωση DHA και EPA, επίσης, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίματα, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή νόσο. Συνολικά, αυτό σημαίνει ότι καταναλώνοντας περισσότερα από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο έλαιο σολομού μειώνει κανείς τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Επιπλέον, είναι σημαντικά για τα άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα καθώς τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τα συμπτώματα της και να βοηθήσουν στην καταστολή της φλεγμονής στις αρθρώσεις. Τέλος, άλλο ένα θετικό στοιχείο που μπορεί κανείς να βρει, είναι ότι η λήψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων είναι σημαντική και για την βελτίωση της όρασης.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ : Ιπποφαές, το πανίσχυρο αντιγηραντικό

Ένα σημαντικό λάθος που κάνουμε όλοι πριν κοιμηθούμε

«Δε μου λείπουν οι θηλές μου!» Η σχεδιάστρια μόδας και πρώην σούπερ – μόντελ Claire Farwell φωτογραφίζεται γυμνή, μετά από διπλή μαστεκτομή

Κάντε πολύ σεξ για να γίνετε πιο έξυπνοι