Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 21:39

Κάντε πολύ σεξ για να γίνετε πιο έξυπνοι

orgasm

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι το έχουν βιώσει, μετά το σεξ να αισθάνονται μια ευεξία, τόσο σωματική και συναισθηματική, αλλά κυρίως πνευματική. Σαν να ανοίγει το μυαλό τους και να λειτουργεί σε υψηλότερες στροφές. Πραγματικά όσο και να διαρκεί αυτό, είναι γεγονός.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ με συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο της Σεούλ, διαπίστωσαν ότι το σεξ όχι μόνο ενισχύει την εγκεφαλική δραστηριότητα, αλλά βοηθάει σημαντικά τη μνήμη.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την σεξουαλική δραστηριότητα ποντικιών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ποντίκια με εντονότερη δραστηριότητα στο σεξ, είχαν καλύτερη πνευματική απόδοση, αφού η πράξη αυξάνει την παραγωγή νευρώνων στην περιοχή του ιππόκαμπου στον εγκέφαλο, εκεί δηλαδή που υπάρχει η μνήμη.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όσο πιο έξυπνος είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ σεξ, έχει κάνει, ή κάνει. Μια μελέτη, πριν από ενάμιση χρόνο, από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, έδειξε ότι η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα δεν είναι αποτέλεσμα υψηλού IQ, αλλά, διαφόρων άλλων ορμονικών παραγόντων. Μάλιστα άτομα με υψηλή νοημοσύνη καθυστέρησαν να κάνουν σεξ. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ναι μεν το σεξ βοηθάει στη δημιουργία εγκεφαλικών κυττάρων, αλλά από εκεί και μετά δεν σημαίνει ότι όποιος κάνει σεξ είναι και… Αϊνστάιν. Ο καθένας αλλά και οι συνθήκες που ζει, μπορεί να διαχειριστεί διαφορετικά τους νέους νευρώνες του.

Την ίδια στιγμή ομάδα νευροεπιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Τέξας, αναλύει μια άλλη πλευρά του σεξ, εκείνη της πορνογραφίας. Οι επιστήμονες ύστερα από έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εξάρτηση από την πονρογραφία (ειδικά τώρα που στο ίντερνετ είναι όλα εύκολα), μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη λειτουργία του εγκεφάλου. Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αμφισβητήσει την έρευνα αυτή επειδή το δείγμα αλλά και τα στοιχεία της, ήταν εξαιρετικά περιορισμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Δε μου λείπουν οι θηλές μου!» Η σχεδιάστρια μόδας και πρώην σούπερ – μόντελ Claire Farwell δεν δίστασε να φωτογραφηθεί γυμνή, μετά από διπλή μαστεκτομή

Περίεργοι νόμοι περί σεξ: Σε ποια χώρα ο αυνανισμός τιμωρείται με αποκεφαλισμό;

Πως η κόρη του, με εγκεφαλική πάθηση, του άλλαξε τη ζωή VIDEO

Αυτά είναι τα ακάρεα που κοιμάστε μαζί τους κάθε βράδυ ΦΩΤΟ