Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 23:52

Όχι Γιάννης (ΠΕΔΥ), Γιαννάκης (ΕΔΥΠΥ). Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ

PEDI_422432890Τις αντιρρήσεις του, για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και τον νέο ΕΟΠΥΥ του Αδωνι Γεωργιάδη – το οποίο σημειωτέον κατατέθηκε, ήδη, στη Βουλή – έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

Οι νέες διαφωνίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επί τοις ουσίας δεν αλλάζουν τα συμφωνηθέντα στα βασικά σημεία και από τις δύο παρατάξεις της συγκυβέρνησης, ενώ στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, εάν δεν αλλάξουν τα άρθρα του με βάση τις νέες παρεμβάσεις που ζήτησαν.

Στην ψηφοθηρική λογική, λοιπόν, του «εμείς τα είπαμε και νίπτουμε τας χείρας μας» οι 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν:

- Ο νέος φορέας να μην ονομαστεί ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), αλλά ΕΔΥΠΥ (Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας)

- Να μην καταργηθούν οι θέσεις των γιατρών που δεν θα ενταχθούν στο νέο σύστημα, ενώ σε περίπτωση εθελοντικής αποχώρησής τους και να εξασφαλιστεί η κάλυψη των θέσεων με νέες προσλήψεις.

C13AFE6A4CB9DBE3B636CC20411971D7- Τα πρωτοβάθμια Δίκτυα να αντιστοιχούν στην διαίρεση της χώρας, με βάση την διαίρεση των Δήμων του Καλλικράτη, ώστε να υπάρχει επάρκεια δημόσιων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

- Οι πόροι για την λειτουργία του νέου Οργανισμού, να προκύψουν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τους κλάδους Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων, το Rebate και το Claw back.

5816057DED503655F3D75FEF9744E4B7 Εντωμεταξύ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον πρωθυπουργό της χώρας, έστω κι αυτή την ύστατη ώρα : «να αποσύρει το “ανθρωποκτόνο” νομοσχέδιο της “ψευδεπίγραφης μεταρρύθμισης” της Π.Φ.Υ., που απομακρύνει χιλιάδες γιατρούς από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με προσχηματικό όπλο τη λεγόμενη “πλήρη και αποκλειστική” απασχόληση των ιατρών».

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, λένε τα μέλη του Π.Ι.Σ., μεταφέρει με απαράδεκτο τρόπο την περίθαλψη σε ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις, με μεγάλη ζημία και κόστος για τους ασφαλισμένους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Στην Τράπεζα Πειραιώς περνά το «Ερρίκος Ντυνάν»

Κάντε πολύ σεξ για να γίνετε πιο έξυπνοι

Οι 10 χειρότερες ασθένειες που προκλήθηκαν από άνθρωπο VIDEO

«Δε μου λείπουν οι θηλές μου!» Η σχεδιάστρια μόδας και πρώην σούπερ – μόντελ Claire Farwell φωτογραφίζεται γυμνή, μετά από διπλή μαστεκτομή