Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 10:18

Στην Τράπεζα Πειραιώς περνά το «Ερρίκος Ντυνάν»

errikos_ntynan_935774834Ένα αποφασιστικό βήμα για την απεμπλοκή του «Ερρίκος Ντυνάν» από τα δεκάδες προβλήματά του, έγινε τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολύπαθο νοσοκομείο πέρασε στον έλεγχο του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, μετά τη μεταβίβαση δανείου ύψους 90 εκατ. ευρώ, προς την τράπεζα Πειραιώς, λόγω της απορρόφησης της Marfin Egnatia Bank.

 

Μετά την χρηματοδότηση, οι διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου θα εξελιχθούν ταχύτατα και θα ρυθμιστούν οι παλαιότεροι δανεισμοί, καθώς το «Ερρίκος Ντυνάν» έχει πίστωση από τους προμηθευτές του και τους πιστωτές του ως το τέλος του μήνα, με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επικυρωμένη από την Ολομέλεια της Βουλής, για ανάσχεση κατασχέσεων τουλάχιστον έως τις 31/01/2014, αλλά και χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, ως την ίδια ημερομηνία. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δρομολογηθεί και η είσοδος νέων ενδιαφερόμενων επενδυτών.

adonis21

Το γεγονός της μεταβίβασης του νοσοκομείου στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς, πάντως, επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για «μια νέα σελίδα, για το νοσοκομείο».

 

Η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, πάντως, επέτρεψε ήδη να καταβληθούν στους εργαζόμενους 2 από τους οφειλόμενους μισθούς, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλες πληρωμές, αλλά και σταδιακή διευθέτηση όλων των τεράστιων οφειλών του νοσοκομείου, οι οποίες ξεπερνούν τα 250 εκ. ευρώ.

CB9D2EE05F567D86B1FB1BE61CADE800

Το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» υπάγεται σε ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας, δηλαδή ανήκει εξ ολοκλήρου στο ομώνυμο Κοινοφελές Ιδρυμα – ΝΠΙΔ, το οποίο ιδρύθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ετσι, νέος πρόεδρος ορίστηκε με απόφαση του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο πρόεδρος του ΕΕΣ πρέσβης Διονύσης Κοδέλλας και αντιπρόεδρος ο τέως διευθυντής Δικτύου της Alpha Bank κ. Ιωάννης Γαλανόπουλος, ο οποίος είναι, επίσης, αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Ωστόσο, αυτό είναι προσωρινό συμβούλιο, καθώς εκκρεμεί η τελική απόφαση για ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου, από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Στο σημερινό προσωρινό σχήμα του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 είναι :

• Πρόεδρος : Διονύσης Κοδέλλας

• Αντιπρόεδρος : Ιωάννης Γαλανόπουλος

• Αντιπρόεδρος : Σοφία Στάικου

• Γεν.Γραμματέας : Ευαγγελία Βελέντζα – Ζαρούδη

• Ταμίας : Δέσποινα Λασκαρίδου

• ‘Εφορος Υλικού : Δρ. Αντώνης Αυγερινός

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Δε μου λείπουν οι θηλές μου!» Η σχεδιάστρια μόδας και πρώην σούπερ – μόντελ Claire Farwell φωτογραφίζεται γυμνή, μετά από διπλή μαστεκτομή

Περίεργοι νόμοι περί σεξ: Σε ποια χώρα ο αυνανισμός τιμωρείται με αποκεφαλισμό;

Κάντε πολύ σεξ για να γίνετε πιο έξυπνοι


4.500 Ελληνίδες προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού, κάθε χρόνο