Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 17:53

Σπιρουλίνα: Το πιο «δυνατό» φύκι

 

Υπάρχει ένα φύκι το οποίο μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη θωράκιση στον ανθρώπινο οργανισμό. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την σπιρουλίνα.

spiroulina

…σε μορφή χαπιού!

Η Σπιρουλίνα (spirulina) ανήκει στο γένος των κυανοβακτηρίων με γνωστότερα είδη την Spirulina maxima και την Spirulina platensis. Αποτελείται από πολλά κύτταρα, τα οποία σχηματίζουν αποικίες υπό μορφή νημάτων με σπειροειδή μορφή το σχήμα των οποίων δίνει και το όνομα στην Σπιρουλίνα.

Η σπιρουλίνα, στο μικροσκόπιο

Η σπιρουλίνα, στο μικροσκόπιο

Η Σπιρουλίνα είναι ένα φύκι στην σύνθεση της οποίας κανείς μπορεί να βρει μια πλειάδα θρεπτικών στοιχείων καθώς περιλαμβάνει φυτοκυανίνη, χλωροφύλλη, που δίνει το πράσινο χρώμα, πρωτεϊνη, λιπίδια, σάκχαρα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, σίδηρο, Β-καροτένιο, αντιοξειδωτικά στοιχεία, λιπαρά οξέα. Ενώ ταυτόχρονα είναι μεγάλη πηγή σε σίδηρο καθώς η περιεκτικότητά της είναι 58 φορές μεγαλύτερη από αυτήν στο ωμό σπανάκι.

Μέσω όλων αυτών των θρεπτικών συστατικών, γίνεται κατανοητό πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς περιέχει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά και όχι μόνο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Σήμερα, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής σε όλον τον κόσμο. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα θεραπευτικά της οφέλη σε μια σειρά νόσων, όπως της υπερχοληστερολαιμίας, υπεργλυκελαιμίας, σε καρδιαγγειακές παθήσεις, φλεγμονώδεις ασθένειες καθώς και σε ιογενείς λοιμώξεις. Η κατανάλωσή της θεωρείται ασφαλής από τον άνθρωπο, υποστηριζόμενη από την μακρά της ιστορία ως πηγή τροφής. Πολλές πειραματικές μελέτες έχουν δείξει την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Σπιρουλίνα στην αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας και στην μείωση των συμπτωμάτων της όπως

Σπιρουλίνα, η φαρμακευτική

Σπιρουλίνα, η φαρμακευτική

είναι η ρινική καταρροή, η δακρύρροια, η κνίδωση, το οίδημα, σταματώντας την απελευθέρωση της ισταμίνης, ουσίας που συμβάλλει στα συμπτώματα αλλεργίας. Ενώ, παράλληλα έχει χαρακτηριστεί ως ένα φύκι το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση του ανθρώπινου οργανισμού, βάση μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί. Επιπλέον, η σύστασή της με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και ανόργανα συστατικά, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διάσπαση της χοληστερόλης που υπάρχει στη ροή του αίματος. Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Πέραν όλων αυτών των θετικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει η χρήση της Σπιρουλίνας στην υγεία, σημαντική είναι και η προσφορά της στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε μελέτες έχει φανερωθεί πως βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Διεγείρει όχι μόνο το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά ενισχύει την ικανότητα του σώματος να παράγει νέα κύτταρα αίματος. Η Σπιρουλίνα ρυθμίζει βασικά κύτταρα και όργανα, βελτιώνοντας την ικανότητά τους να λειτουργούν παρά τις πιέσεις από περιβαλλοντικές τοξίνες και μολυσματικούς παράγοντες. Τέλος, αναφορές έχουν γίνει και για την αξιοθαύμαστη προσφορά της στην ενίσχυση της υγιής εμφάνισης των μαλλιών, νυχιών και του δέρματος, καθώς τα συστατικά που περιέχονται σε αυτή βοηθούν στην υγιή ανάπτυξή τους, ενώ είναι διαδεδομένη η χρήση της για την πιο γρήγορη επούλωση πληγών στο δέρμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γνωρίζουμε τι πραγματικά τρώμε; VIDEO

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ : Ιπποφαές, το πανίσχυρο αντιγηραντικό

Ιχθυέλαιο και Μουρουνέλαιο! Είναι αναγκαίο στην καθημερινότητά μας;

Κάντε πολύ σεξ για να γίνετε πιο έξυπνοι