Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 23:54

Γνωρίζετε ότι η κανέλα είναι θεραπευτική;

cinnamon (1)

Η Κανέλα έχει κατά βάση χρησιμοποιηθεί για το άρωμα και την γεύση που μπορεί να δώσει στην μαγειρική, αλλά παρόλα αυτά, η χρησιμότητά της δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Πολλές είναι οι χρήσεις της ως θεραπευτικό φυτό, καθώς και ως ένα από τα πιο σημαντικά φυτικά συμπληρώματα διατροφής.

Η Κανέλα είναι ένα φυτό, το οποίο καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου, με τις κύριες χώρες παραγωγής της να βρίσκονται στην Ασία. Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια τόσο ως μπαχαρικό όσο και ως φαρμακευτικό φυτό, ιδιάιτερα στην κινεζική ιατρική, στην οποία έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια και συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά φυτά που διαθέτουν οι κινέζοι, για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Η κανέλα ως ..αντίδοτο στο  δάγκωμα του φιδιού

Η κανέλα ως ..αντίδοτο στο δάγκωμα του φιδιού

Η χρήση της στην ιατρική χρονολογείται περίπου εδώ και 5000 χρόνια, ένα πολύ μεγάλο διάστημα κατά το οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την κανέλα για να αντιμετωπίζουν την διάρροια, τις στομαχικές διαταραχές, την κακοσμία και άλλα πεπτικά προβλήματα, καθώς επίσης και για την ανακούφιση από την ανορεξία, τη ναυτία, και τις κράμπες, ενώ ταυτόχρονα πολλοί ήταν και εκείνοι που χρησιμοποιούσαν την κανέλα ως αντίδοτο στο δάγκωμα του φιδιού, ή στο κοινό κρυολόγημα, ενώ μεταξύ άλλων και για προβλήματα με τους νεφρούς.

Έχει διαπιστωθεί ότι η Κανέλα είναι ένα φυτό που περιέχει πάνω από 80 συστατικά στην σύνθεση της. Οι πολυφαινόλες που διαθέτει η Κανέλα φαίνεται πως μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της γλυκόζης, της ινσουλίνης και τον ρυθμό του μεταβολισμού των λιπιδίων και μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση μιας φλεγμονής, σε κυτταρικές καλλιέργειες. Επίσης είναι πλούσια πηγή σε μαγγάνιο, το οποίο παρέχει ενέργεια στον οργανισμό μας, φυτικές ίνες, σίδηρο καθώς και ασβέστιο.

Η Κανέλα έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο συμπλήρωμα, με την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Πολλές είναι οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, για να αποδειχτεί η χρησιμότητα της κατανάλωσης της Κανέλας στην αντιμετώπιση της μεταβολικής διαταραχής στον διαβήτη, τύπου 2. Ταυτόχρονα, οι μελέτες έχουν αποδείξει, επίσης, την αποτελεσματικότητα της πολυφαινόλης που προέρχεται από τον φλοιό του δέντρου της Κανέλας, στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Ξεμείνατε από ασπιρίνες και έχετε πυρετό; Τι κάνετε;

Ο αλκοολικός γονέας, μέσα από τα μάτια του παιδιού του VIDEO

Μικρά επικίνδυνα τερατάκια σε παιδικά ρούχα γνωστών εταιρειών. Ερευνα της GREENPEACE

Πότε η σχέση οδηγεί στην κατάθλιψη; 10 προειδοποιητικά σημάδια