Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 10:45

Δωρεάν εξετάσεις για Χρόνιο Πόνο και Οστεοαρθρίτιδα

LS010046 Οι δωρεάν εξετάσεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του Χρόνιου Πόνου, ξεκίνησαν την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και θα συνεχιστούν έως τις 7 Φεβρουαρίου, σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα διενεργείται από την Επιστημονική Εταιρεία για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ). Όσοι ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ανοιχτή γραμμή υποστήριξης ή τον ιστότοπο της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ).

Ο αριθμός επικοινωνίας για ραντεβού με κάποιον από τους 150 εθελοντές ιατρούς του προγράμματος είναι: 211 800 0164.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να πληκτρολογήσουν στο www.xroniosponos.gr, ώστε να κλείσουν ραντεβού, αλλά και να απαντήσουν σε ένα χρήσιμο ερωτηματολόγιο για τον προσδιορισμό του είδους του πόνου.

osteoporosis2Ενα άλλο σημαντικό πρόγραμμα, είναι αυτό για τον έλεγχο της Οστεοαρθρίτιδας σε άπορους, ανασφάλιστους και μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας, το οποίο διενεργείται από την Επιστημονική Εταιρεία για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ) και τον Ιατρικό Συλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ)

Ένα σημαντικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου της Οστεοαρθρίτιδας της τρίτης ηλικίας, ξεκινά από 2 Φεβρουαρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το πρόγραμμα θα τρέξει πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και έχει στόχο να ελεγχθούν όλα τα αδιάγνωστα περιστατικά οστεοαρθρίτιδας, σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς καθώς και σε άτομα της τρίτης ηλικίας, ώστε να προλάβουμε τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους.

download (1)Σημειώνεται ο τι η οστεοαρθρίτιδα, αποτελεί την πιο συχνή αιτία χρόνιου πόνου ,στις μεγαλύτερες ηλικίες , καθώς ο αριθμός των ατόμων που πονούν από ΟΑ ,αυξάνει συνεχώς λόγω της γήρανσης του πληθυσμού μας και λόγω αύξησης της παχυσαρκίας.

«Είναι σημαντική η ανάπτυξη συστημάτων στη δημόσια υγεία που θα διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεμβάσεων και τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που για την ελάττωση και την ανακούφιση του χρόνιου πόνου», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ,στα πλαίσια εκδήλωσης ,για το χρόνιο πόνο .