Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 6:53

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς, Υπ.Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ και ΙΣΑ

unnamed (1)Γιατρούς, ασθενοφόρα και ιατρικό εξοπλισμό για την ιατρονοσηλευτική στήριξη του πληθυσμού, έστειλε στην Κεφαλονιά το Υπουργείο Υγείας. Ετσι στις 12.30 το μεσημέρι κατέφθασαν στις πληγείσες περιοχές, με πτήση C-130 :

- Κλιμάκιο με 4 γιατρούς (παθολόγοι, καρδιολόγος και γενικής ιατρικής), αλλά και τρεις ακόμη γενικοί γιατροί και παιδοχειρουργός, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).

- Έναν αυτοκινούμενο μηχάνημα αποστείρωσης ιατρικού εξοπλισμού.

- Μια κινητική ιατρική μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ με ακτινολογικό μηχάνημα, κατάλληλα στελεχωμένη, για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε από τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς να θέσει σε ετοιμότητα για την παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους, 25 γιατρούς – μέλη του τοπικού συλλόγου, όλων των βασικών ειδικοτήτων.

ΘΗΒΑ REAL NEWS-1Νωρίτερα το πρωί, προηγήθηκε σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ με τη συμμετοχή 3_2_isa_iatriki_omada_amesis_drasisεκπροσώπων του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπ.Υγείας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου «Δευκαλίων», το οποίο είναι σχέδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Αύριο, 04/02/14 θα μεταβεί στην Κεφαλονιά κλιμάκιο από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. – ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για δειγματοληπτικούς υγειονομικούς ελέγχους στο δίκτυο ύδρευσης.  Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα διενεργηθεί έλεγχος σε κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» από εξειδικευμένο προσωπικό στην υγιεινή και τις επιδημίες πλοίων (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SHIPSAN).

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γρίπη : Πότε πρέπει να σας δει γιατρός ; 6 συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Ξεμείνατε από ασπιρίνες και έχετε πυρετό; Τι κάνετε;

13 αλήθειες για το ανδρικό μόριο

Μικρά επικίνδυνα τερατάκια σε παιδικά ρούχα γνωστών εταιρειών. Ερευνα της GREENPEACE

Πότε η σχέση οδηγεί στην κατάθλιψη; 10 προειδοποιητικά σημάδια