Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 19:45

Ξεμείνατε από ασπιρίνες και έχετε πυρετό; Τι κάνετε;

Ξυπνήσατε και μετά βίας μπορέσατε να τηλεφωνήσετε στη δουλειά και να πείτε ότι είστε άρρωστος. Έχετε πυρετό και τα κόκαλα σας πονάνε. Μια ασπιρίνη ή κάποιο άλλο φάρμακο για να τον ρίξει είναι η μόνη σας ελπίδα. Ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι το φαρμακείο του σπιτιού σας δεν έχει κανένα φάρμακο. Τι κάνετε; Διαβάστε το κείμενο με προσοχή, όχι επειδή μπορεί να ξεμείνετε, αλλά επειδή είναι μια περίοδος που οι ασθένειες, η γρίπη και τα κρυολογήματα παρουσιάζουν έξαρση, και θα έχετε έναν επιπλέον σύμμαχο εάν αρρωστήσετε.

Υπάρχει λύση και μάλιστα φυσική. Μέσα στο σπίτι μας έχουμε διάφορα προϊόντα και τροφές που μπορεί να ρίξουν τον πυρετό. Αυτά είναι κάποια μπαχαρικά που περιέχουν ακετυλοσαλικυλικό οξύ σε φυτική μορφή και τα οποία είναι ικανά από μόνα τους να αντιμετωπίσουν μια μικρή αδιαθεσία και να ρίξουν τον πυρετό. Μπορεί να λειτουργήσουν δηλαδή ακριβώς όπως η ασπιρίνη.

 

Το κάρυ μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπιρίνη, αρκεί να το αντέχετε

Το κάρυ μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπιρίνη, αρκεί να το αντέχετε

Τα μπαχαρικά αυτά είναι το κάρι, (το οποίο περιέχει μεγάλη ποσότητα σαλικυλικού οξέως, η πάπρικα, η κανέλα το κύμινο και το πιπέρι τύπου καγιέν. Επίσης εάν δεν μπορείτε τα μπαχαρικά υπάρχουν και βότανα με τέτοια δράση. Τα βότανα αυτά είναι το θυμάρι, το δεντρολίβανο η ρίγανη και φυσικά το τσάι το οποίο δεν μας το δίνουν τυχαία, όταν είμαστε άρρωστοι.

 

Εάν πάλι προτιμάτε τα φρούτα σας λέμε ότι τα πιο πλούσια σε ακετυλοσαλικυλικά οξέα είναι τα πορτοκάλια (γιαυτό και πίνουμε πορτοκαλάδες) τα μύρτιλα, ο ανανάς και τα σταφύλια. Εναλλακτικά σχετική δράση έχουν και οι ντομάτες οι ελιές και τα κόκκινα ραδίκια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπορεί να βρει ένας γιατρός μέσα στο ανθρώπινο σώμα ΦΩΤΟ

Μικρά επικίνδυνα τερατάκια σε παιδικά ρούχα γνωστών εταιρειών. Ερευνα της GREENPEACE

To Shopping δεν είναι therapy αλλά … εθισμός

Ο αλκοολικός γονέας, μέσα από τα μάτια του παιδιού του VIDEO