Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 8:53

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το θανατηφόρο παιχνίδι της κανέλας VIDEO

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που κάνει θραύση ανάμεσα στους νέους στις ΗΠΑ και, ορισμένες Πολιτείες μάλιστα έχουν αναγκαστεί να το απαγορεύσουν. Η ποινή μάλιστα για όσους γονείς, τα παιδιά των οποίων, βρεθούν να παίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα τεράστιο χρηματικό πρόστιμο. Τι ακριβώς συμβαίνει όμως και έχει προκληθεί τόσο μεγάλος πανικός για την κανέλα; Ναι το γνωστό μπαχαρικό που νοστιμίζει τα γλυκά και τα φαγητά μας, μπορεί να αποβεί σε κάποιες περιπτώσεις μοιραίο.

Νέοι ηλικίας από 6 μέχρι και έφηβοι επιχειρούν να καταπιούν ένα κουτάλι γεμάτο κανέλα προκειμένου να νικήσουν τους αντιπάλους τους, που είναι και εκείνοι μικρά παιδιά. Βασική προϋπόθεση είναι η κατάποση της κανέλας να γίνει δίχως να πιούν νερό.

Στο βίντεο θα δείτε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί. Η κόκκοι της κανέλας κολλάνε στη στοματική κοιλότητα, κολλάνε στο λαρύγγι, μπαίνουν και κατακαίνε τον φάρυγγα, και συχνά πυκνά καταλήγουν στα πνευμόνια τα οποία κυριολεκτικά τα διαλύουν. Ο βήχας είναι έντονος, το κάψιμο αφόρητο, δεν μπορούν να πάρουν ανάσα και σε πολλές περιπτώσεις η κατάληξη είναι το νοσοκομείο. Έχουν αναφερθεί δε, και θάνατοι. Ίσως οι πιο ανόητοι θάνατοι που μπορεί να υπάρξουν σε μικρά παιδιά. Μόνο για ένα ανόητο παιχνίδι.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι δημοσίευσαν στο περιοδικό Pediatrics μια προειδοποίηση προς γονείς αλλά και δασκάλους (αφού συχνά πυκνά το παιχνίδι οι νέοι το παίζουν ανάμεσα στα διαλλείματα στο σχολείο) να έχουν το νου τους για το τι μπορεί να συμβεί.

Εάν κάποιος καταπιεί κανέλα σε σκόνη, έτσι σκέτη, μπορεί να πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη στους αεραγωγούς και στους πνεύμονες, αφού οι ίνες κυτταρίνης από τις οποίες αποτελείται η κανέλα σε σκόνη δεν διαλύονται στον οργανισμό. Όσοι δε, πάσχουν από άσθμα και δοκιμάσουν το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μικρά επικίνδυνα τερατάκια σε παιδικά ρούχα γνωστών εταιρειών. Ερευνα της GREENPEACE

Η ενδοοικογενειακή βία αποτυπωμένη στο πρόσωπο μιας γυναίκας VIDEO

13 αλήθειες για το ανδρικό μόριο

Γρίπη : Πότε πρέπει να σας δει γιατρός ; 6 συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Γνωρίζετε ότι η κανέλα είναι θεραπευτική;