Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 4:56

Μυρίζει το στόμα σας; Πως αντιμετωπίζεται η κακοσμία;

Είναι γεγονός ότι κανείς μας δεν θα ήθελε πρωί πρωί να μιλήσει με κάποιον, το στόμα του οποίου μυρίζει άσχημα. Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί και οι ίδιοι εάν μυρίζει η αναπνοή μας και πόσες φορές δεν έχουμε γυρίσει διακριτικά το κεφάλι μας για να αποφύγουμε την κακοσμία κάποιου άλλου;

 το πρωί είναι ότι χειρότερο να μας μιλάει κάποιος με κακοσμία

το πρωί είναι ότι χειρότερο να μας μιλάει κάποιος με κακοσμία

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε την άσχημη αναπνοή και την κακοσμία του στόματος; Σας αποκαλύπτουμε σήμερα μερικές χρήσιμες μικρές συμβουλές που μπορεί να μην επιλύσουν το πρόβλημα, αλλά σίγουρα θα το ανακουφίσουν και η αναπνοή σας θα μυρίζει καλύτερα.

Όπως λένε όλοι οι οδοντίατροι, το βασικό για μια καθαρή και κρυστάλλινη αναπνοή είναι το κόψιμο του τσιγάρου και του αλκοόλ και το τακτικό πλύσιμο των δοντιών. Η καθαρή αναπνοή τονίζουν, δεν είναι μόνο θέμα μυρωδιάς, αλλά και υγιεινής της στοματικής κοιλότητας. Το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται μετά τα γεύματα και να είναι σχολαστικό, προκειμένου να απομακρύνονται οι τροφές που βρίσκονται ανάμεσα στα δόντια.

κακοσμία: όταν το στόμα μυρίζει άσχημα

κακοσμία: όταν το στόμα μυρίζει άσχημα

Εάν μυρίζει το στόμα σας, πρέπει αρχικά να είστε σίγουροι ότι αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο χαλασμένο δόντι. Την απορία αυτή θα σας την λύσει μια επίσκεψη στον οδοντίατρο σας.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να μην βουρτσίζουμε μόνο τα δόντια, αλλά και τα ούλα και τη γλώσσα. Απομακρύνουμε έτσι πληθώρα μικροβίων τα οποία συντελούν στη δυσάρεστη αναπνοή.

Αφού τελειώσαμε με το θέμα «υγιεινή του στόματος» ας δούμε και κάποιες έξυπνες λύσεις.

 

πάμε να φιλήσουμε μια γυναίκα και βλέπουμε την αηδία να σχηματίζεται στο πρόσωπο της

πάμε να φιλήσουμε μια γυναίκα και βλέπουμε την αηδία να σχηματίζεται στο πρόσωπο της

- Εάν μυρίζει το στόμα σας μπορείτε να έχετε πάνω σας και συχνά να πιπιλάτε κοτσάνια από μπαχαρικό γαρύφαλλο. Είναι αντισηπτικό και αφήνει και μια διαρκή ευχάριστη μυρωδιά στο στόμα.

- Η κακοσμία καταπολεμάτε επίσης με τη βιταμίνη C. Αυτό σημαίνει ότι εάν τρώμε πολλά φρούτα που περιέχουν βιταμίνη C, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, φράπες κ.α, ενισχύουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα μικρόβια της κακοσμίας καταπολεμούνται με τη συγκεκριμένη βιταμίνη.

- Δεν είναι τυχαίο ότι οι καραμέλες και οι τσίχλες έχουν γεύση από δυόσμο, μέντα και ευκάλυπτο για δροσερή αναπνοή. Μπορούμε λοιπόν να μασήσουμε φύλλα από αυτά τα φυτά τα οποία εκτός από την ευχάριστη γεύση που θα αφήσουν στο στόμα μας, σκοτώνουν και διάφορα μικρόβια στη στοματική κοιλότητα. Την ίδια δράση έχει και ο μαϊντανός, που είναι πλούσιος σε χλωροφύλλη. Μπορούμε να μασήσουμε λίγο, θα περιοριστεί η κακοσμία, αλλά να μην ξεχνάμε πως όταν μασάμε φύλλα από φυτά πρέπει να προσέξουμε μην κολλήσουν στα δόντια και όταν μιλάμε, να μην μυρίζει άσχημα η αναπνοή αλλά να φαίνεται το δόντι μας σαν χαλασμένο.

προσοχή μην κολλήσει κανένα φυλλαράκι ανάμεσα στα δόντια μας

προσοχή μην κολλήσει κανένα φυλλαράκι ανάμεσα στα δόντια μας

- Τρώτε γιαούρτι τακτικά και σε περίπου 2 εβδομάδες τα μικρόβια της κακοσμίας στο στόμα θα έχουν περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό.

- Μπορείτε να έχετε πάνω σας καραμέλες, ή τσίχλες δίχως ζάχαρη. Θα σας βοηθήσουν αρκετά.

Τέλος εάν έχετε πρόβλημα κακοσμίας, θα πρέπει να αποφύγετε να τρώτε φαγητά με σκόρδα ή κρεμμύδια. Αυτό συμβαίνει γιατί μέσω των πνευμόνων η δυσοσμία ανεβαίνει στο στόμα και γίνεται κακοσμία. Βέβαια στην περίπτωση αυτή η κακοσμία είναι προσωρινή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι 10 «ακίνδυνες» φράσεις που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στο παιδί σας

Χειρούργησε μόνος του, τον εαυτό του, δίχως αναισθησία ΦΩΤΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το θανατηφόρο παιχνίδι της κανέλας VIDEO

Ξεμείνατε από ασπιρίνες και έχετε πυρετό; Τι κάνετε;