Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 17:06

Αυτά είναι τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς (ΛΙΣΤΑ)

psycho

Έχετε αναρωτηθεί σε ποιο επάγγελμα βρίσκονται οι περισσότερο ψυχικά διαταραγμένοι άνθρωποι; Και για να το πούμε πιο απλά, ποιο επάγγελμα πιστεύετε ότι έχει τους περισσότερους ψυχοπαθείς; Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να αντιστρέψει το ερώτημα και να πει: «Πόση ψυχοπάθεια πρέπει να έχεις για να ακολουθήσεις το τάδε ή το δείνα επάγγελμα;»

Πριν διαβάσετε τη λίστα με τα επαγγέλματα να σας ξεκαθαρίσουμε ότι ο όρος «ψυχοπαθής» δεν σημαίνει αυτό που οι περισσότεροι έχουν σαν εικόνα. Δεν πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνους, ή ανθρώπους με μάτι που γυαλίζει. Δεν σημαίνει ότι είναι επικίνδυνοι. Είναι καθημερινοί άνθρωποι, μόνο που για να το πούμε πιο απλά, το μυαλό τους λειτουργεί σε διαφορετικές ταχύτητες. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ψυχοπάθειας μπορεί να είναι: Αυτοπεποίθηση. Σκληρότητα. Χειραγώγηση. Έλλειψη φόβου. Εγωκεντρισμός. Υπέρμετρη ψυχραιμία κάτω από συνθήκες πίεσης.

Ό ψυχολόγος Κέβιν Ντάτον έκανε μια ιδιόμορφη έρευνα και κατέταξε τα επαγγέλματα ανάλογα με τους ανθρώπους που τα ασκούν και πόσο ψυχικά διαταραγμένοι είναι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όσοι ασκούν αυτά τα επαγγέλματα είναι απαραίτητα και ψυχοπαθείς, το επαναλαμβάνουμε.

Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς λοιπόν είναι:

1. Διευθύνων Σύμβουλος: Οι αποφάσεις τους κρίνουν το μέλλον μιας επιχείρησης. Ζουν μέρα νύχτα με το άγχος. Μια λάθος επιλογή σημαίνει καταστροφή.

psychomanager

2. Δικηγόρος: Αναλαμβάνουν από τα πιο ελαφριά αστικά, μέχρι και τα πιο βαριά ποινικά. Συχνά διαφωνούν με τον πελάτη τους, αλλά καταπνίγουν τις απόψεις τους επειδή είναι επαγγελματίες. Αυτό τους διαλύει ψυχικά.

psychodikigoros

3. Εργαζόμενος στα Media (Τηλεόραση και ραδιόφωνo): Η απόλυτη ψυχοπάθεια, η απόλυτη παράνοια. Ένα συνεχές κυνηγητό της είδησης, ένα κυνηγητό του χρόνου, όπου και τα δευτερόλεπτα έχουν σημασία. Πρέπει να είσαι πράγματι ψυχοπαθής για ένα τέτοιο επάγγελμα.

psychotv

4. Πωλητής: Το καθημερινό κυνήγι για να πιάσουν τους στόχους που τους έχουν θέσει από την εταιρία που εργάζονται, τους κατατάσσει όχι μόνο στους εν δυνάμει, αλλά στο επάγγελμα με αρκετούς ψυχοπαθείς.

psycosalesman

5. Χειρουργός: Η ψυχοπάθεια στο μεγαλείο της. Όταν από τα δάχτυλα σου κρέμονται ζωές, και τα μάτια σου έχουν δει πολλά, πρέπει να έχεις το θάρρος για να συνεχίζεις.

psychosurgeon

6. Δημοσιογράφος: Ισχύει ότι και στο Νο3

psychojurnalist

7. Αστυνομικός: Εάν δεν το έχεις μέσα σου δεν μπορείς να γίνεις αστυνομικός.

psychopolice

8. Κληρικός: Ισχύει ότι και στο Νο7. Πρέπει να το έχεις

psychopriest

9. Σεφ: Πρώτα φτιάχνουν στο μυαλό τους τι θα μαγειρέψουν και ύστερα του δίνουν μορφή. Παίζουν με τη σκέψη τους καθημερινά για το καλύτερο αποτέλεσμα.

psychosef

10. Δημόσιος υπάλληλος: Σύμφωνα με τον Ντάτον που τους μελέτησε έχουν και εκείνοι μια δόση ψυχοπάθειας.

Ο Ντάτον όμως δημιούργησε και τη λίστα με τα επαγγέλματα με τους λιγότερο ψυχοπαθείς. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκουμε τους νοσοκόμους, τους δασκάλους, τους λογιστές, τις αισθητικούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι 10 «ακίνδυνες» φράσεις που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στο παιδί σας

Χειρούργησε μόνος του, τον εαυτό του, δίχως αναισθησία ΦΩΤΟ

Μυρίζει το στόμα σας; Πως αντιμετωπίζεται η κακοσμία;

Απώλεια βάρους στις γυναίκες, μπορεί να κρύβει νόσο «Αλτσχάιμερ»