Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 20:38

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ. Ανοιξε η πόρτα εξόδου για 8 χιλ. υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ

907C7D5284C6EA483FA6A9A59A7CFEB0

Με 151 ψήφους υπέρ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και 119 ψήφους κατά (κόμματα της αντιπολίτευσης), ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ. Επόμενο και τελευταίο στάδιο, η δημοσίευση του νέου νόμου στην εφημερίδα της κυβερνήσεων και μέσως μετά ξεκινά η κινητικότητα (διαθεσιμότητα) των 8.5 χιλιάδων και νοσηλευτών, που μέχρι σήμερα εργάζονταν στον ΕΟΠΥΥ.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Βουλή, την ώρα που απ’έξω διεξαγόταν συγκέντρωση και το πανυγειονομικό συλλαλητήριο των σωματείων των εργαζομένων στην υγεία, αλλά χωρίς καμία – επι τοις ουσίας – ανατροπή στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο – ούτως ή άλλως – ήταν προδιαγεγραμμένο.

Το νομοσχέδιο, ωστόσο, προκάλεσε αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, όταν η βουληπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά ήρθε σε φραστική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκο, με αποτέλεσμα η κ.Ανεμοδουρά να λιποθυμήσει και να διακομιστεί στο «Τζάννειο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Βλασταράκος, απέδωσε το περιστατικό σε επικοινωνιακή τακτική και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι αυτό της κατάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας.

Ετσι, οι προσπάθειες των εργαζόμενων στην υγείας να μην καταργηθεί κανένα Νοσοκομείο κανένα Κέντρο Υγείας, κανένα πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, κανένα τμήμα, καμία κλινική καμία οργανική θέση, φαίνεται ότι δεν έπιασε τόπο και τώρα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει ταχύτατα στις απολύσεις των γιατρών και το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Παιδιά σε κίνδυνο, στην Ελλάδα της κρίσης

Απώλεια βάρους στις γυναίκες, μπορεί να κρύβει νόσο «Αλτσχάιμερ»

Χειρούργησε μόνος του, τον εαυτό του, δίχως αναισθησία ΦΩΤΟ

Υπερτροφές! Φάρμακα στο πιάτο μας

Το Ένζυμο της Αθανασίας