Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 8:37

1 εκ. Έλληνες δεν έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Υπάρχει λύση;

sex13

Ελαττωμένη και μικρής διάρκειας σκληρότητα, διαταραχές στύσης, επιθυμίας και πρόωρη εκσπερμάτιση αντιμετωπίζουν 1 εκατομμύριο (!!) έλληνες, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ανδρολόγοι της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής μετά από συνεργασία με έλληνες Ανδρολόγους.

Η στυτική δυσλειτουργία πλήττει κυρίως άνδρες ηλικίας 40-70, αλλά το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί και σε νεότερα άτομα.

Σύμφωνα με τις μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 16ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του μήνα, τα προβλήματα αυτά προκαλούνται έχουν αφετηρία παθολογικούς, αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες.

sex12** Στις ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ που προκαλούν σεξουαλικά προβλήματα και για τις οποίες ευθύνεται ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής περιλαμβάνονται:

Ο Διαβήτης

Πάθηση που αντιμετωπίζουν περισσότεροι από 600.000 άνδρες στην Ελλάδα. Οι διαβητικοί γνωρίζουν ότι έχουν διπλάσια πιθανότητα να αποκτήσουν στυτική δυσλειτουργία στη διάρκεια της ζωής τους και ιδιαίτερα όσο περνούν τα χρόνια. Κάτι που έχει γίνει γνωστό από μελέτες τα τελευταία χρόνια είναι ότι όταν κάποιος εμφανίσει προβλήματα στύσης, πρέπει να κάνει εξετάσεις για διαβήτη, καθώς η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα.

Η Υπέρταση

500.000 υπερτασικοί άνδρες στη χώρα μας υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, σε τριπλάσιες πιθανότητες να την εμφανίσουν από τους διαβητικούς. Η υπέρταση, που δείχνει κακή κυκλοφορία, μπορεί να διαγνωστεί μετά τη διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ η τελευταία μπορεί να προκληθεί και από τη χορήγηση της αντιυπερτασικής θεραπείας.

sex15Το Μεταβολικό Σύνδρομο

Άνδρες με παχυσαρκία ανεβασμένα τριγλυκερίδια, σάκχαρο και πίεση, στους οποίους δεν έχει τεθεί διάγνωση για συγκεκριμένη ασθένεια, εμφανίζουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν σεξουαλικά προβλήματα αυτής της φύσεως, αλλά και στο μέλλον διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις. Σ’αυτή την κατηγορία ανήκει ο αντιπροσωπευτικός νεοέλληνας, που κάνει καθιστική ζωή και δεν προσέχει τη δίαιτά του. Αλλα προβλήματα που επιδεινώνουν την Σ.Δ. είναι το κάπνισμα, η κατάχρηση στο αλκοόλ, ή η χρήση εξαρτισιογόνων ουσιών.

Τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Οι άνδρες με εμφράγματα και by pass αυξάνονται κάθε χρόνο, ενώ πίσω από τα νοσήματα της καρδιάς κρύβεται η γνωστή σε όλους πάθηση των αγγείων που λέγεται Αθηροσκλήρωση. Η πάθηση αυτή έχει συσχετιστεί απόλυτα με την στυτική δυσλειτουργία, η οποία και σ’αυτή την περίπτωση μπορεί να αποτελέσει πρώιμο σύμπτωμα σοβαρού προβλήματος στην καρδιά.

sex3Τα Φάρμακα

Φάρμακα για την πίεση, τον διαβήτη, την καρδιά, το στομάχι και την κατάθλιψη μπορεί να ενοχοποιηθούν για διαταραχές στύσης.

Η Καλοήθης Υπερππλασία και Καρκίνος του Προστάτη

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη κάποια στιγμή θα προκαλέσει πρόβλημα στύσης, ιδιαίτερα σε άνδρες που έχουν προβλήματα ούρησης (δυσουρία, νυκτουρία, συχνοουρία), αλλά ακόμη περισσότερο η προστατεκτομή μετά από καρκίνο του προστάτη, η οποία μπορεί να προκαλέσει καταστροφή νεύρων και αγγείων του πέους.

Αλλοι λόγοι

Νευροπάθειες και Κακώσεις Σπονδυλικής Στήλης , χειρουργεία της ελάσσονος πυέλου και ενδοκρινολογικά νοσήματα, όπως ο Υπερθυρεοειδισμός και ο Υποθυρεοειδισμός μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργία των αγγείων και νεύρων του πέους και διαταραχές στύσης.

** ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

sex4«Σήμερα η στυτική δυσλειτουγία αντιμετωπίζεται με φάρμακα από το στόμα, ενδοπεϊκά φάρμακα, αλλά και με χειρουργικό τρόπο» υποστηρίζει ο χιερουργός ουρολόγος – ανδρολόγος κ. Θάνος Παλλαντζάς.

Τα φάρμακα (δεν λειτουργούν χωρίς επιθυμία)

Λαμβάνονται από το στόμα και περιέχουν ουσίες που δρουν στα αγγεία του πέους αυξάνοντας την κυκλοφορία και διευκολύνοντας την τελική σκληρότητα που είναι αναγκαία για την ερωτική πράξη. Οι ουσίες αυτές, όμως, χρειάζονται ενέργεια από τον εγκέφαλο για να δράσουν, ενώ πολλοί άνδρες δεν γνωρίζουν πως κάτω από συνθήκες φόβου και έντονου στρες τα φάρμακα αυτά, δεν θα έχουν ιδανικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχουν επιθυμία, είτε γιατί είναι αγχωμένοι, είτε γιατί δεν επιθυμούν πολύ την σύντροφο τους, είτε γιατί κάνουν έρωτα για να αποδείξουν ότι μπορούν, τα φάρμακα αυτά δεν θα δράσουν.

sex0Ενδοπεϊκές ενέσεις.

Μια αγωγή που ακούγεται επιθετική αλλά είναι ίσως η πιο παλιά από τις σύγχρονες. Οι ενδοπεϊκές ενέσεις, που εντάχθηκαν στην θεραπεία το 1980 (20 χρόνια πριν τα φάρμακα από το στόμα), έχουν το πλεονέκτημα ότι προκαλούν στύση, ανεξάρτητα από την επιθυμία.

Χειρουργική αντιμετώπιση

Οι χειρουργικές θεραπείες, όπως είναι η Πεΐκή πρόθεση, απευθύνοναι στους άνδρες που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα και επίσης προτείνονται όταν ο άνδρας είναι αναγκασμένος να παίρνει φάρμακα για μια ζωή.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

13 αλήθειες για το ανδρικό μόριο

Πότε η σχέση οδηγεί στην κατάθλιψη; 10 προειδοποιητικά σημάδια

Αυτό το κοριτσάκι θα πεθάνει εάν γελάσει ΦΩΤΟ

Επιληψία : Χειρουργείται και πότε ;