Σάββατο 29, Οκτωβρίου 2016 1:27

Αυτό το κοριτσάκι θα πεθάνει εάν γελάσει ΦΩΤΟ

H 8χρονη Ρεβέκα, μαζί με τον δίδυμο αδερφό της

H 8χρονη Ρεβέκα, μαζί με τον δίδυμο αδερφό της

Η Ρεμπέκα Χιούτζ, είναι ένα γλυκύτατο 8χρονο κοριτσάκι που ζει στην Αγγλία. Θα μπορούσε να είναι ένα φυσιολογικό παιδί σαν όλα τα άλλα παιδάκια στην ηλικία της, πάσχει όμως από ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο και η ζωή της κινδυνεύει συνεχώς με την παραμικρή αλλαγή της διάθεσης της.

 

Λίγο πριν τα γενέθλια των 2 παιδιών.

Λίγο πριν τα γενέθλια των 2 παιδιών.

Πρόκειται για το Σύνδρομο Dravet, που είναι επίσης γνωστό ως μια σοβαρή μυοκλονική επιληψία της βρεφικής ηλικίας. Πρόκειται για μια σπάνια και καταστροφική μορφή ανθεκτική επιληψία που ξεκινά στην παιδική ηλικία. Εμφανίζεται περίπου όταν το παιδάκι διανύει το δεύτερο έτος της ηλικίας του, και δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια της κρίσης επιληψίας, έχουν προκληθεί πολλοί αιφνίδιοι θάνατοι (SUDEP: Sudden Unexplained Death in Epilepsy)

 

Η παραμικρή αλλαγή στη διάθεση της και το ελάχιστο γέλιο μπορεί να της προκαλέσουν επιληπτική κρίση

Η παραμικρή αλλαγή στη διάθεση της και το ελάχιστο γέλιο μπορεί να της προκαλέσουν επιληπτική κρίση

Τα παιδιά με το συγκεκριμένο σύνδρομο δεν ξεπερνούν ποτέ αυτή την κατάσταση, που επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινής τους ζωής. Η τρέχουσες θεραπευτικές αγωγές είναι δυστυχώς περιορισμένες και η πρόγνωση για τη ζωή των παιδιών είναι εξαιρετικά κακή. Οι κρίσεις επιληψίας είναι συνεχείς και μπορεί να προκληθούν ακόμη και με την παραμικρή αλλαγή διάθεσης. Μια ξαφνική χαρά και ένα ξαφνικό γέλιο μπορεί να φέρει τα παιδιά σε κατάσταση επιληψίας, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε αιφνίδιο θάνατο.

 

Η μικρή Ρεμπέκα Χιούτζ λοιπόν αναγκάστηκε να γιορτάσει τα γενέθλια της, ξεχωριστά από τον υγιή δίδυμο αδερφό της, προκειμένου να μην νιώσει τη χαρά που νιώθουν τα παιδιά σε τέτοιες περιπτώσεις και πάθει κάποια επιληπτική κρίση. Ο ενθουσιασμός αν δεν την σκοτώσει θα της προκαλέσει πολλά προβλήματα. Η Ρεμπέκα παρουσιάζει καθυστέρηση στην ανάπτυξη της, κινητικά προβλήματα, προβλήματα ύπνου, ενώ ταλαιπωρείται και από τις επιληπτικές κρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σπάνια ασθένεια κάνει 2 αδερφάκια να μοιάζουν με βαμπίρ VIDEO

Οι 10 «ακίνδυνες» φράσεις που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στο παιδί σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το θανατηφόρο παιχνίδι της κανέλας VIDEO

To Shopping δεν είναι therapy αλλά … εθισμός