Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 6:28

10 κανόνες που οφείλετε να «σπάσετε» στον γάμο σας

 marrige pillow-fight-engagement-session

Κάνετε τα πάντα μαζί; Δουλεύετε εποικοδομητικά πάνω σε κάθε διαφωνία σας, χωρίς να έχετε μεταξύ σας ανταγωνισμούς; Κοιμάστε κάθε βράδυ μαζί στο ίδιο κρεβάτι; Και ποτέ μα ποτέ δεν βαριέστε; Είστε ζευγάρι υπόδειγμα…

Κι όμως, κάποιοι από αυτούς που συνηθίζουμε να λέμε «κανόνες του γάμου», χρειάζονται πλέον σοβαρή αναθεώρηση. Και δεν είναι μόνο επειδή είναι οι κανόνες που σας έμαθε η μητέρα σας και θεωρούνται πλέον ξεπερασμένοι, αλλά κυρίως ότι κάποιοι από αυτούς, μπορεί να είναι εντελώς καταστροφικοί.

«Στην πραγματικότητα το να «σπάσετε» κάποιους από τους κανόνες του γάμου, μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τη σχέση σας», λέει η Barbara Bertlein RN, MSW, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου «Why Did I Marry You Anyway?»

Διαβάστε λοιπόν, τους 10 κανόνες που πρέπει να σπάσετε στον γάμο σας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση:

 

marrige1 . Ποτέ μην πηγαίνετε στο κρεβάτι μαλωμένοι

 

Από πού έρχεται αυτό; Ισως από την Αγία Γραφή, η οποία συμβουλεύει να «μην αφήσετε τον ήλιο να δύσει μέσα στον θυμό σας». Αλλά προσπαθώντας να «δουλέψετε» ένα πρόβλημα, όταν είστε κουρασμένοι, δεν θα σας οδηγήσει πουθενά καλά, υποστηρίζει η Elizabeth Lombardo, PhD, ψυχολόγος και συγγραφέας. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε για την ώρα, καλύτερα να πέσετε για ύπνο και να ξαναδείτε το πρόβλημα μεταξύ σας όταν είστε και οι δύο ξεκούραστοι.

 

marrige22. Να είστε πάντα 100% ειλικρινείς

 

Στον γάμο, η χωρίς φιλτράρισμα ειλικρίνεια, δεν είναι πάντα η καλύτερη πολιτική. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να πείτε τα πάντα στον σύντροφό σας για τις προηγούμενες σχέσεις σας, συμβουλεύει η Barbara Bertlein. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει συγκρίσεις, κι όταν συγκρίνουμε, κάποιος γίνεται «μικρότερος». Συμπερασματικά, θα πρέπει να είστε ευγενικοί και διακριτικοί με τα συναισθήματα του συντρόφου σας.

 

 

3. Ποτέ να μην πηγαίνετε διακοπές ο ένας χωρίς τον άλλο

marrige11

marrige4Η παλαιά σοφία εδώ λέει, ότι εάν πάρετε άδεια από την δουλειά σας, θα πρέπει φυσικά να προτιμήσετε να περάσετε αυτόν τον ελεύθερο χρόνο μαζί. Ένα πρόβλημα μ’αυτόν τον κανόνα, είναι ότι εσείς και ο σύζυγός σας μπορεί να μην εννοείτε με τον ίδιο τρόπο την απόδραση, π.χ. εσάς σας αρέσει το σκί, ενώ ο άλλος προτιμά να στρατοπεδεύσει σε μια παραλία. Ο άλλος κίνδυνος, λέει η Elizabeth Lombardo, είναι η πεποίθηση ότι πρέπει ο ένας να είναι τα πάντα για τον άλλο, κι αυτό δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό : «Μερικές φορές, έχετε την ανάγκη να περάσετε ένα σαββατοκύριακο σε ένα σπα, και ο αγαπημένος σας θέλει να πάει για κάμπινγκ, ή το αντίστροφο. Γι’αυτό πιστέψετε το, ότι δεν χρειάζεται όλες οι αποδράσεις σας να είναι κοινές «.

 

marrige54. Αν μαλώνετε συχνά, θα χωρίσετε

 

Στην πραγματικότητα, λέει η Bartlein, οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα ζευγάρια που δεν μαλώνουν ποτέ – ίσως επειδή κρατάνε μέσα τους τον θυμό τους για να αποφύγουν τη σύγκρουση – το πιο πιθανό, είναι να χωρίσουν. Θα πρέπει να βρείτε τρόπους να μαλώσετε υγιώς και επικοδομητικά (δηλ. χωρίς να κατηγορείτε, να χειρίζεστε και άλλα παρόμοια), με στόχο την κοινή δέσμευση να εκτονώνετε τον θυμό σας, κι αυτό είναι πολύ καλύτερο από τον κανόνα «να κρατάς το στόμα σου κλειστό».

 

marrige75. Από τη στιγμή που θα κάνετε παιδιά, αυτά έχουν προτεραιότητα

 

«Συχνά βλέπω ζευγάρια που έχουν βάλει τη σχέση τους σε αναμονή, για να είναι καλοί γονείς», λέει η Dr. Lombardo. Αλλά αυτά τα ζευγάρια, λέει, μ’αυτό τον τρόπο καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο. Βάζοντας τη σχέση σας σε προτεραιότητα, είναι καλύτερο, όχι μόνο για σας, αλλά και για τα παιδιά σας, τα οποία νοιώθουν την ανάγκη να σας βλέπουν μαζί και έτσι νοιώθουν ταυτόχρονα και πιο ασφαλή, έχοντας δύο γονείς που μοιράζονται μεταξύ τους μια σχέση αγάπης : «Δημιουργήστε ένα ζευγάρι, που δεν είναι μαζί μόνο για να συζητάει για λογαριασμούς ή για τα παιδιά του. Να κάνετε μαζί ευχάριστες δραστηριότητες και να απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου. Τότε και τα παιδιά σας θα είναι μια χαρά»

 

Couple Relaxing in Bunk Beds6. Ποτέ δεν πρέπει να κοιμάστε σε χωριστά κρεβάτια

 

Μήπως ροχαλίζετε πολύ; Είναι, λοιπόν, μύθος ότι τα ζευγάρια πάντα κοιμούνται καλύτερα και πιο αναπαυτικά μαζί, απ’ότι χωριστά. Ο ένας απ’τους δύο μπορεί να είναι «θορυβώδης» στον ύπνο του, ένας να κοιμάται νωρίς, ενώ ο άλλος να προτιμά να κρατά αναμμένο το φως για να διαβάζει όλο το βράδυ μέχρι το πρωί. Ετσι, αν κάποιος από τους δύο κατά καιρούς μετακομίσει σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, μην ανησυχήσετε. «Το να κοιμάται κάποιος καλά το βράδυ είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και σωματική του υγεία, αλλά και για τον γάμο του», λέει η Dr.Lombardo. Απλά να είστε σίγουροι ότι το να συνηθίσετε να κοιμάστε χώρια δεν είναι για να αποφύγετε το σεξ ή την φυσική οικειότητα μεταξύ σας.

 

marrige9marrige127. Πρέπει να έχετε τα ίδια χόμπυ και ενδιαφέροντα

 

Αν νομίζετε, ότι το να ξοδεύετε κάθε λεπτό του ελεύθερου χρόνου σας κάνοντας εξάσκηση για τον Μαραθώνιο, ενώ ο σύζυγό σας ασχολείται με τα αυτοκίνητα, δεν είναι καλό για τον γάμο σας, κάνετε λάθος. Δεν πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε, μόνο και μόνο επειδή ο σύζυγός σας δεν αγαπά τα ίδια πράγματα. Αν παραιτηθείτε από αυτά που σας δίνουν ευχαρίστηση, είναι σαν να παραιτείστε από την ανεξαρτησία σας και «χωρίς ανεξαρτησία σ’ένα γάμο, οι άνθρωποι αισθάνονται παγιδευμένοι», λέει η Bartlein. Να ακολουθείτε τα δικά σας ζόμπυ και να βρείτε και δραστηριότητες που θα θέλετε να απολαύσετε και μαζί.

 

marrige68. Αν δεν υπάρχει «σπίθα», ο γάμος σας έχει τελειώσει

 

Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια κατανοούν ότι δεν μπορούν να αισθάνονται μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση, όπως τον πρώτο καιρό που τους κατέκλυζαν έντονα συναισθήματα ερωτικής παραζάλης. Ωστόσο, κάποια ζευγάρια εξακολουθούν να πιστεύουν, ότι εάν η «σπίθα» χαθεί, αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται σε λάθος σχέση και πρέπει να αναζητήσουν κάτι καινούργιο», λέει η Dr.Bartlein. Οι μακροχρόνιες σχέσεις επιβιώνουν με τη δέσμευση και την εμπιστοσύνη, μέσα από τα οποία, αναπτύσσεται η αγάπη. Το λάθος είναι να πιστεύετε ότι μπορείτε να ζήσετε για πάντα μέσα στα πυροτεχνήματα, ή ότι πρέπει να είστε πάντα ερωτευμένοι.

 

marrige169. Η βαρεμάρα είναι κακό σημάδι

 

Το πρόβλημα μ’αυτόν τον λεγόμενο «κανόνα», λέει η Bartlein, είναι όταν τα ζευγάρια συγχέουν την ήρεμη, προβλέψιμη σχέση, με την κακή. Μία έντονη σχέση γεμάτη δράμα, μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να μην είναι υγιής. Δεν είναι καλύτερα να γνωρίζετε το «βαρετό», πού είναι ο σύζυγός σας κάθε βράδυ, από το να είστε υπ’ατμόν από τα συνεχή σκαμπανεβάσματα; Ετσι, λοιπόν, καλύτερα να έχετε μία ασφαλή, χαλαρή και «βαρετή» ζωή μαζί του καθημερινά και μπορείτε να κάνετε την απαραίτητη ένεση ενθουσιασμού, στις κοινές σας διακοπές και τις άλλες σας δραστηριότητες.

 

marrige1510. Πρέπει να κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας για να τον κάνετε χαρούμενο

 

Αυτό μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για τις γυναίκες και κυρίως τις νέες μητέρες. «Το σεξ γίνεται ένα ακόμη στοιχείο στη λίστα, όλων αυτών που πρέπει να κάνετε για το καλό του γάμου σας και για την ευτυχία του συζύγου σας», λέει η Dr.Lombardo. Αν και το σεξ κάθε άλλο παρά λάθος είναι σ’ένα γάμο, δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία και λόγο πίεσης στο ζευγάρι. «Το σεξ είναι και για τους δυο σας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Πότε η σχέση οδηγεί στην κατάθλιψη; 10 προειδοποιητικά σημάδια

Γιατί οι αθλητές κυκλοφορούν με τις πιο όμορφες γυναίκες; ΦΩΤΟ


Η ενδοοικογενειακή βία αποτυπωμένη στο πρόσωπο μιας γυναίκας VIDEO

8 Ύποπτα σημάδια ότι το παιδί σας έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού

Οι 10 «ακίνδυνες» φράσεις που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στο παιδί σας