Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 2:29

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να πίνετε αναψυκτικά

drinkingwater

Τα αναψυκτικά και κυρίως εκείνα με ζάχαρη μπορεί να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα τον εγκέφαλο μας και από κάποια ηλικία και μετά να προκαλέσουν μη αντιστρέψιμες βλάβες οι οποίες εμφανίζονται συνήθως με τη μορφή υπερκινητικότητας.

Εάν λοιπόν πίνετε συνέχεια αναψυκτικά, βάλτε ένα φρένο και ξεκινήστε να πίνετε νερό. Αυτό συνιστούν οι ειδικοί οι οποίοι τονίζουν ότι τα αναψυκτικά ενδέχεται να αλλοιώνουν τις πρωτεΐνες που παράγονται στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτος σε διάφορες παθήσεις.

Η αλλοίωση μάλιστα είναι τόσο μεγάλη από τα αναψυκτικά που μοιάζει με τον καρκίνο του εγκεφάλου, ή με την αλλοίωση του φλοιού, όπως όταν έχει προσβληθεί από Αλτσχάιμερ.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σίδνευ στην Αυστραλία, διαπίστωσαν ύστερα από πειράματα σε ποντίκια, τα οποία πότιζαν με αναψυκτικά με περιεκτικότητα ζάχαρης, ότι εκτός από τη σωματική τους υγεία, άρχισαν να αντιμετωπίζουν και άλλου είδους προβλήματα, τα οποία είχαν να κάνουν με τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού τους συστήματος.

«Στις περισσότερες δυτικές κοινωνίες παρατηρείται ολοένα αυξανόμενη κατανάλωση αναψυκτικών, ενώ για πολλούς ενήλικες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς τους. Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι η μακροχρόνια κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών αντί για νερό, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη συμπεριφορά και σημαντικές αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου» ανέφερε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγήτρια Jane Franklin.

«Ο εγκέφαλος ουσιαστικά αλλοιώνεται από τα αναψυκτικά. Πρέπει πλέον να τα καταναλώνουμε με μέτρο και εάν διψάμε να πίνουμε νερό.» πρόσθεσε η Αυστραλιανή επιστήμονας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μικρά μυστικά για να μην πονάει το στομάχι σας

Ποια είναι τα επαγγέλματα όπου το σεξ δίνει και παίρνει ανάμεσα σε συναδέλφους;

8 Ύποπτα σημάδια ότι το παιδί σας έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού

Τι κοιτάζει η γυναίκα σε έναν άνδρα πριν πέσει στο κρεβάτι του;