Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 0:03

Η εκπληκτική φιλία ενός άρρωστου παιδιού με ένα σκύλο VIDEO + ΦΩΤΟ

Ο μικρός Owen και ο φίλος του ο Haatchi

Ο μικρός Owen και ο φίλος του ο Haatchi

Ο Owen Howkins είναι ένα επτάχρονο παιδί, διαφορετικό από τα άλλα. Πάσχει από το σύνδρομο Schwartz-Jampel (SJS). Πρόκειται για μια γενετική μετάλλαξη η οποία δεν επιτρέπει στους μύες να χαλαρώσουν και είναι συνέχεια σφιχτοί. Αυτό δυσκολεύει εξαιρετικά τόσο στην κίνηση και στο περπάτημα, ενώ οι πόνοι που επιφέρει, είναι συχνά ανυπόφοροι.

 

μαζί τρώνε, μαζί κοιμούνται και μαζί παίζουν

μαζί τρώνε, μαζί κοιμούνται και μαζί παίζουν

Ο μικρός Owen, στα 7 του χρόνια, δεν είχε φίλους. Ήταν συνέχεια κλεισμένος μέσα στο σπίτι, δεν ήθελε να έχει παρέες, δεν ήθελε να τον επισκέπτονται. Φοβόταν και πονούσε. Είχε πάθει μια μορφή αγοραφοβίας. Ώσπου μια μέρα, ο Haatchi, ένας τεράστιος Τούρκικος ποιμενικός σκύλος, του άλλαξε τη ζωή.

 haatchi3

Καθώς επέστρεφε η μητέρα του Owen, από τη δουλειά, είδε κάποια σκυλιά στο δρόμο να μαλώνουν. Πρόσεξε καλύτερα και είδε ότι ένα τεράστιο σκυλί που βρισκόταν στη μέση, είχε βάλει κάτω τα υπόλοιπα που του επιτίθονταν. Δεν το σκέφτηκε πολύ. Με φωνές έσπευσε να τα χωρίσει. Η αγέλη εξαφανίστηκε και έμεινε μόνο το τεραστίων διαστάσεων σκυλί να την κοιτάζει.

 haatchi4

«Είδα ένα βλέμμα που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου» θα πει η μητέρα του Owen: «Αμέσως έτρεξα και πήρα το σκύλο αγκαλιά. Αποφάσισα ότι θα τον έπαιρνα στο σπίτι.» Ο σκύλος ακολούθησε τη γυναίκα σαν να την περίμενε από καιρό, σαν να ήξερε ότι θα πάει στο σπίτι της.

 

το σκυλί είχε 3 πόδια. Κάποιοι το έδεσαν στις ράγες του τρένου

το σκυλί είχε 3 πόδια. Κάποιοι το έδεσαν στις ράγες του τρένου

Με τα πρώτα βήματα η μητέρα του Owen, πάγωσε. Το σκυλί κούτσαινε. Δεν είχε ένα πόδι. Και δεν το είχε χάσει σε κάποιο καυγά με άλλα σκυλιά. Αργότερα έμαθε ότι κάποιοι άθλιοι, είχαν ακινητοποιήσει το σκυλί και είχαν δέσει το πόδι του, στις γραμμές από όπου περνάει το τρένου στο Βόρειο Λονδίνο. Το τρένο ακρωτηρίασε το σκυλί και κάποιοι γείτονες το περιέθαλψαν. Στη συνέχεια το άφησαν να περιφέρεται.

 

Η ζωγραφιά του 7χρονου, τα λέει όλα

Η ζωγραφιά του 7χρονου, τα λέει όλα

Μόλις μπήκε στο σπίτι, το στεναχωρημένο πρόσωπο του μικρού τους γιου, φωτίστηκε από χαρά. Σαν από θαύμα, άρχισε να χαμογελάει και να παρακαλάει τους γονείς του να κρατήσουν τον Haatchi. Έτσι τον ονόμασε αμέσως. Από εκείνη τη στιγμή και μετά όλα άλλαξαν. Ο μικρούλης χαμογελούσε, μιλούσε, ήθελε να βγαίνει έξω και πάντα δίπλα του, φύλακας- άγγελος, ήταν ο Haatchi. Ο Τούρκος Ποιμενικός με τα τρία πόδια.

 

βόλτα με τον Haatchi

βόλτα με τον Haatchi

Ο πατέρας του θα πει: «Ο Όουεν φοβόταν τους ξένους αλλά τώρα θέλει να μιλάει σε όλους γιατί ο Haatchi θέλει να είναι έξω όλη την ώρα και να παίζει. Η διαφορά που βλέπουμε απλά δεν περιγράφεται με λέξεις»

 

ο Owen στο νοσοκομείο, ντυμένος iron man, ο Haatchi, βρίσκεται πάντα δίπλα του

ο Owen στο νοσοκομείο, ντυμένος iron man, ο Haatchi, βρίσκεται πάντα δίπλα του

Η ιστορία τους έχει γίνει τώρα βιβλίο, ενώ Haatchi θα τιμηθεί από τη Βουλή των Λόρδων.

το βιβλίο με τον τίτλο: ο Haatchi και ο μικρός B

το βιβλίο με τον τίτλο: ο Haatchi και ο μικρός B

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο το οποίο γύρισαν φοιτητές του πανεπιστημίου του Hertfordshire, που μελετούν το σύνδρομο Schwartz-Jampel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκύκλιο για τη γρίπη στέλνει στους Παιδικούς Σταθμούς το Υπουργείο Υγείας. Στους 45 οι νεκροί

Πώς να προετοιμάσετε τα νήπια για τον παιδοδοντίατρο

Απίστευτο βίντεο: Γεννήθηκαν αλλά νόμιζαν ότι ήταν ακόμη στη κοιλιά της μάνας τους

Τι σημαίνει το μούσι σε έναν άνδρα; Μπορεί να τον προστατεύσει από ασθένειες;