Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 6:27

Αγωνία για την εξάπλωση της γρίπης-τους 55 έφτασαν οι άνθρωποι που υπέκυψαν από επιπλοκές

 

Αγωνία και συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς οι νεκροί της γρίπης Η1Ν1 αυξάνονται αλματωδώς. Μόνο τα τελευταία, 24ωρα στη λίστα των ανθρώπων που δεν άντεξε ο οργανισμός τους και υπέκυψαν προστέθηκαν άλλοι 10, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους 55.  Να σημειωθεί ότι από την εχθές (Πέμπτη) και μέχρι σήμερα 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για 3 γυναίκες και δύο άνδρες άνω των 50 ετών, οι οποίοι έπασχαν και από άλλες χρόνιες παθήσεις.

 

Οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ, που επιτηρούν την διάδοση της γρίπης, συγκρίνοντας την φετινή εξάπλωσή της με τις προηγούμενες δύο χρονιές, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εφέτος η νοσηρότητα της γρίπη, εμφανίζεται πιο αυξημένη.

H1N1 44Αυτή τη στιγμή, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας, παραμένουν για νοσηλεία από βαριές επιπλοκές γρίπης 59 ασθενείς, ενώ συνολικά από την αρχή της φετινής έξαρσης του ιού, δηλαδή από τις αρχές Ιανουαρίου, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 173 άτομα συνολικά, η πλειοψηφία εκ των οποίων ήταν ανεμβολίαστη.

Οι ειδικοί επιστήμονες ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων,χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Η έξαρση της γρίπης καλά κρατεί, κι οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για το εάν θα υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα φάρμακα, όπως επίσης και κρεβάτια εντατικής, ώστε να νοσηλευθούν όλοι όσοι νοσήσουν από δω και πέρα.

γρίπη6

Τυπικά Συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1

* Ξαφνικός πυρετός (38C ή και παραπάνω) και ξαφνικός βήχας

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

1. Κόπωση και ρίγη

2. Πονοκέφαλο, πονόλαιμο, καταρροή και φτέρνισμα

 

γρίπη23. Στομαχικές διαταραχές, απώλεια της όρεξης, διάρροια

4. Πόνος στους μυς, στα άκρα ή πόνος στις αρθρώσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ :

Ξεμείνατε από ασπιρίνες και έχετε πυρετό; Τι κάνετε;

Οι σεισμόπληκτοι μετρούν της πληγές τους. Στοιχεία από τη γραμμή 1135 του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το σεξ μετά τα 50. Από τον Θάνο Ασκητή : «Είσαι ακόμη σέξι!»

Ποια επαγγέλματα καταστρέφουν το σεξ;