Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 3:46

Από τι κινδυνεύουν όσοι δεν πλένουν τα δόντια τους;

Ούτε που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί, πως εάν δεν πλένει τα δόντια του, τότε κινδυνεύει με… Αλτσχάιμερ. Και όμως Βρετανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λανκασάιρ, εντόπισαν ότι η στοματική υγιεινή έχει άμεση σχέση με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Οι ερευνητές λοιπόν διαπίστωσαν ότι όσοι δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους τακτικά και με προσοχή, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο και από άλλες μορφές άνοιας. Και αυτό γιατί όπως προέκυψε από μελέτη και μεταμελέτη εγκεφάλων με Αλτσχάιμερ, βρήκαν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ενός βακτηρίου που βρίσκεται στο στόμα, προκαλεί ασθένειες στα ούλα και μέσω του αίματος ενδέχεται να μεταφέρεται και στον εγκέφαλο. Του βακτηρίου Porphyromonas gingivalis.

Στον εγκέφαλο το συγκεκριμένο βακτήριο προκαλεί μικροφλεγμονές αλλά και παράγει χημικές ουσίες που καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και σταδιακά ο εγκέφαλος εμφανίζει βλάβες όμοιες με το Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως για να αποφύγουμε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις σε μεγαλύτερη ηλικία, θα πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια, τουλάχιστον μια φορά τη μέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια επαγγέλματα καταστρέφουν το σεξ;

Η εκπληκτική φιλία ενός άρρωστου παιδιού με ένα σκύλο VIDEO + ΦΩΤΟ

Τι θα κάνατε εάν ένα παιδάκι τουρτούριζε δίπλα σας από το κρύο; VIDEO

Γονείς που δεν αξίζει να λέγονται «γονείς» Απίστευτες ΦΩΤΟ