Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 17:30

Έτσι εθίζει και σκοτώνει η ηρωίνη

Η ηρωίνη σαν ναρκωτικό, το πρώτο όργανο που προσβάλλει και χτυπάει είναι ο εγκέφαλος. Οι νευρώνες στην κυριολεξία διαλύονται και ο οργανισμός προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί. Όπως αναφέρει το Νational Geographic, «οι αλλαγές που επέρχονται στους νευρώνες του εγκεφάλου του χρήστη μπορεί να συμβούν σε διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου και με διαφορετική ταχύτητα.»

Η αρχική ευφορία που προκαλείται είναι μια πλαστή εικόνα και σε λίγο καιρό, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τα ευχάριστα συναισθήματα και την ευχαρίστηση, αρχίζει να «ουρλιάζει» και να αποζητά από το χρήστη όλο και πιο πολύ, όλο και μεγαλύτερη και συχνότερη δόση. Την ίδια στιγμή τα κέντρα του εγκεφάλου που ελέγχουν την αναπνοή και τη λειτουργία της καρδιάς δεν αντέχουν. Ουσιαστικά είναι σαν να φωνάζουν και να εκλιπαρούν το χρήστη να σταματήσει: «Φτάνει! Αρκετά! Μέχρι εδώ».

HEROIN1

Η ηρωίνη μέσω του αίματος καταλήγει στους υποδοχείς οπιοειδών του εγκεφάλου και τους ενεργοποιεί (εθισμός). Σχεδόν αμέσως, μέσα σε 10 το πολύ δευτερόλεπτα, ο χρήστης νιώθει ένα κύμα ευφορίας να τον καταλαμβάνει. Τότε είναι που ο εγκέφαλος παραληρεί, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει και ο χρήστης περνάει σε μια περίεργη κατάσταση που διαρκεί για πολλές ώρες. Μια κατάσταση υπνηλίας που εναλλάσσεται ταχέως με μια κατάσταση εγρήγορσης και μετά πάλι υπνηλία και πάλι εγρήγορση και πάει λέγοντας.

Υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικό. Η κατάσταση ευφορίας που περνάει ο χρήστης με την ηρωίνη, χάνεται μετά από τις πρώτες φορές. Τότε εμφανίζεται μια μανία και εμμονή από την πλευρά του να βρει και άλλη δόση. Μια δόση που θα του προσφέρει την ευφορία.

«Τα ναρκωτικά κάνουν κατάληψη στον εγκέφαλο και σταματάς να νιώθεις ευχαρίστηση. Ο χρήστης, που άλλοτε ένιωθε “την απόλυτη ευφορία”, τώρα θα είναι “τυχερός” αν νιώθει απλά κάπως καλύτερα» τονίζει ο Jack Stein από το National Institute on Drug Abuse των ΗΠΑ. Και συνεχίζει: «Τα ναρκωτικά έχουν μια πανίσχυρη επίδραση στα κέντρα μνήμης του εγκεφάλου. Οι θετικές αναμνήσεις από τη χρήση του ναρκωτικού παραμένουν βαθιά ριζωμένες στον εγκέφαλο».

Τελικά ο εγκέφαλος μοιάζει να «αποχαυνώνεται» σε τέτοιο σημείο που σταματά να στέλνει ακόμη και τα αυτοματοποιημένα μηνύματά του για τη συνέχιση της αναπνοής και τη λειτουργία της καρδιάς. Τελικά ο χρήστης πεθαίνει.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η ηρωίνη δεν ελέγχεται από καμία αρχή, φυσικά, με αποτέλεσμα τα θανατηφόρα σακουλάκια να περιέχουν ζάχαρη άχνη, γάλα σε σκόνη, ακόμη και ασβέστη. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί λοιπόν, όταν όλα αυτά εισέλθουν στον οργανισμό.

Με απλά λόγια έτσι επιδρά η ηρωίνη στο σώμα. Η καλύτερη άμυνα από όλα αυτά είναι μια: Μείνετε μακριά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θερίζει η γρίπη : Ανοχύρωτη η χώρα, χωρίς εμβόλια και χωρίς ΕΟΠΥΥ– στους 59 οι νεκροί

Ποια επαγγέλματα καταστρέφουν το σεξ;

Γονείς που δεν αξίζει να λέγονται «γονείς» Απίστευτες ΦΩΤΟ

Ώρα για λαμψη: 7 τροφές που θα κάνουν το δέρμα σου να λάμψει!