Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 1:00

Merck και Cana ενώνουν τις δυνάμεις τους για προώθηση φαρμάκου κατά της υπέρτασης και της στεφανιαίας νόσου

logo canamerck225Η Merck Α.Ε. ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη φαρμακευτική εταιρεία Cana Pharmaceutical Laboratories για την προώθηση της βισοπρολόλης στην ελληνική αγορά. Η βισοπρολόλη διατίθεται εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα και η Merck κατέχει την άδεια κυκλοφορίας του σκευάσματος από το 2010. Το προϊόν κυκλοφορεί σε δισκία των 5mg και 10mg και ενδείκνυται για την αρτηριακή υπέρταση και τη στεφανιαία νόσο.

logo- merckΗ βισοπρολόλη είναι ένας ιδιαίτερα εκλεκτικός β-αποκλειστής, με ιδιαίτερα ευνοϊκό φαρμακοκινητικό προφίλ, ο οποίος παράλληλα είναι ο ευρύτερα χρησιμοποιούμενος β-αποκλειστής στην Ευρώπη. Χορηγείται μία φορά την ημέρα, ανεξάρτητα από τη λήψη τροφής, έχει 24ωρη διάρκεια δράσης και λόγω της εξισορροπημένης κάθαρσής του, δεν χρειάζεται τροποποίηση της δόσης σε ήπιας ως μέτριας βαρύτητας νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια.

Η νέα αυτή συνεργασία στοχεύει στην ενημέρωση για το συγκεκριμένο σκεύασμα σε μεγαλύτερο αριθμό ιατρών και άλλων ειδικοτήτων πέραν των καρδιολόγων και πιο συγκεκριμένα σε παθολόγους, γενικούς ιατρούς και ενδοκρινολόγους. Η εταιρεία Cana είναι από τις πλέον καταξιωμένες ελληνικές εταιρείες με μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της Καρδιολογίας και συγκεκριμένα στην κατηγορία των β-αποκλειστών.

logo- merck.jpg2Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cana, Κώστας Κανάρογλου δήλωσε «Η διεύρυνση της συνεργασίας μας με τη Merck είναι αποτέλεσμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η Cana, εδώ και 85 χρόνια, προσφέρει αξιόπιστες λύσεις σε νοσοκομεία, φαρμακεία, γιατρούς και ασθενείς, πληρώντας τα υψηλότερα πρότυπα επιχειρηματικής ηθικής και συνεργασίας».

O Ιωάννης Βλόντζος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck A.E., συμπλήρωσε: «Για τη Merck αποτελεί μία στρατηγική συνεργασία, η οποία έμπρακτα συμβάλλει στην ενίσχυση της δημιουργίας νέων και δυναμικών σχέσεων μεταξύ ελληνικών και πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών. Η Merck στην Ελλάδα παραμένει εστιασμένη στο στόχο της να προωθεί τα προϊόντα βιοτεχνολογίας που διαθέτει».

Επισημαίνεται ότι η βισοπρολόλη εξακολουθεί να ανήκει στα προϊόντα της Merck και ότι η εταιρεία παραμένει κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας και υπεύθυνη για τη διάθεση του προϊόντος στην αγορά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Σε τροχιά ανάπτυξης η Sanofi

Συνεργασία Pharmathen και Chiesi για νέο εισπνεόμενο φάρμακο κατά του άσθματος

Novartis : στη λίστα “Global 100” με τις εταιρείες υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης

Στην Τράπεζα Πειραιώς περνά το «Ερρίκος Ντυνάν»

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: Δωρεά δενδρυλλίων στη Ρόδο