Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 20:39

Θερίζει η γρίπη : Ανοχύρωτη η χώρα, χωρίς εμβόλια και χωρίς ΕΟΠΥΥ– στους 64 οι νεκροί

ffluu.jpg 3Χωρίς πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας – αφού ο ΕΟΠΥΥ παραμένει κλειστός για ένα μήνα – και χωρίς εμβόλια, από τη στιγμή που οι φαρμακοποιοί – όπως καταγγέλουν – έλαβαν εφέτος μικρότερες ποσότητες εμβολίων, είναι φανερό πλέον ότι η χώρα μας αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην φετινή δραστηριότητα της γρίπης.

Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα που βρισκόμαστε στη μέση της δραστηριότητας της γρίπης, έχουν αγγίξει τους 64, ξεπερνώντας κατά πολύ τα θανατηφόρα κρούσματα ολόκληρης της περιόδου 2011-2012 (που είχαν σημειωθεί 56 ffluu.jpg8θάνατοι), αλλά και της περιόδου 2012-2013 (49 θάνατοι). Αυτή τη στιγμή στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας νοσηλεύονται δεκάδες άνθρωποι και οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι οι νεκροί θα αυξηθούν κατά πολύ.

Οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού Η1Ν1 φέρος, πάντως, υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εφέτος είναι το 1/3 όσων είχαν υποκύψει από γρίπη την εποχή της πανδημίας του 2009 (180 νεκροί).

ffluu.jpg 8ffluu.jpg6Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι φέτος μόνο το 40% όσων είχαν ανάγκη το αντιγριπικό εμβόλιο κατάφερε να εμβολιαστεί, παρ’ότι το εμβόλιο που κυκλοφόρησε καλύπτει το στέλεχος Η1Ν1 και προσφέρει αποτελεσματική προστασία. Όμως, δεν υπήρχαν επαρκή εμβόλια να καλυφθούν ούτε οι ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι, χρονίως πάσχοντες κλπ)

Ταυτόχρονα, η διάλυση του ΕΟΠΥΥ αποτέλεσε μία επιπλέον αφορμή που δεν εστάλησαν αντιγριπικά εμβόλια στα πολύ-ιατρεία του Οργανισμού, με αποτέλεσμα οι πολίτες να καταφεύγουν στα φαρμακεία να τα αγοράσουν. Ούτε στα φαρμακεία, όμως, τα έβρισκαν καθώς κι εκεί δεν υπήρχαν επαρκείς ποσότητες.

ffluu.jpg15Στην έλλειψη πόρων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και την ανεπαρκή ενημέρωση των πολιτών απέδωσε τον αυξημένο αριθμό θανάτων, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ.Τζένη Κουρέα – Κρεμαστινού.

Οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, πάντως, επισημαίνουν την ανάγκη τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και οι αδύναμοι ανοσοκατεσταλμένοι οργανισμοί να αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων* ώστε με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, να λαμβάνουν άμεσα ειδική ανι-ιική θεραπεία.

 

h1n1* Συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1

Τυπικά συμπτώματα:

Ξαφνικός πυρετός (38C ή παραπάνω) και ξαφνικός βήχας

Άλλα συμπτώματα:

1. Κόπωση και ρίγη

2. Πονοκέφαλο, πονόλαιμο, καταρροή και φτέρνισμα

3. Στομαχικές διαταραχές, απώλεια της όρεξης, διάρροια

4. Πόνος στους μυς, τα άκρα ή πόνος στις αρθρώσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι εθίζει και σκοτώνει η ηρωίνη

Ποια επαγγέλματα καταστρέφουν το σεξ;

Το σεξ μετά τα 50. Από τον Θάνο Ασκητή : «Είσαι ακόμη σέξι!»

Οι σεισμόπληκτοι μετρούν της πληγές τους. Στοιχεία από τη γραμμή 1135 του ΚΕΕΛΠΝΟ