Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 17:52

Πέντε προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με το συκώτι σας

SIKOTI2

Το συκώτι είναι ένα από τα σημαντικότερα (υπερβολή βέβαια αφού όλα τα όργανα είναι σημαντικά) ανθρώπινα όργανα. Αρκετά ευαίσθητο αφού πολλές είναι οι ασθένειες που μπορεί να το «χτυπήσουν». Συνήθως λειτουργεί αθόρυβα και ακόμη και όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν μας προειδοποιεί έγκαιρα.

Υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με πόνο στο συκώτι αυτό καθαυτό, αλλά με αλλοιώσεις κυρίως σε άλλα όργανα, οι οποίες μάλιστα είναι εμφανείς σε όλους. Άρα μόλις κάτι δούμε ότι δεν πάει καλά, πρέπει να σπεύσουμε στον γιατρό μας.

Τα προβλήματα στο συκώτι για κάποιον άνθρωπο που δεν τα έχει εκ γενετής, συνήθως προκαλούνται από την κατανάλωση αλκοόλ (δηλαδή οι αλκοολικοί είναι εκείνοι που το συκώτι τους καταστρέφεται), ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια φάρμακα προκαλούν προβλήματα στο συκώτι.

Τα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προβληματίσουν κάποιον είναι τα εξής (ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν σημαίνει ότι εάν έχετε κάποιες από αυτές τις ενδείξεις τότε αυτομάτως έχετε πρόβλημα με το συκώτι):

- Υπερευαισθησία ή φαγούρα στο δέρμα. Εάν για παράδειγμα ξαφνικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, νιώθετε έντονη φαγούρα στο δέρμα σας, ή όποτε σας αγγίζει κάτι έχετε ευαισθησία.

- Δερματικές αλλαγές. Αν για παράδειγμα παρατηρήσετε αλλοιώσεις στο χρώμα του δέρματος σας, οι οποίες συνεχίζονται, παραμένουν, ή εμφανίζονται και φεύγουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

- Προβλήματα και πόνος στην κοιλιακή χώρα, τα οποία σπάνια ανακουφίζονται.

- Προβλήματα κατά την ούρηση.

- Έντονη και ανεξήγητη συνεχή κούραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περίεργη ασθένεια χτυπάει και παραλύει τα παιδιά στις ΗΠΑ

Έτσι εθίζει και σκοτώνει η ηρωίνη

10 αναπάντεχες τροφές και συνταγές για να καταπολεμήσετε τη γρίπη

Θερίζει η γρίπη : Ανοχύρωτη η χώρα, χωρίς εμβόλια και χωρίς ΕΟΠΥΥ– στους 62 οι νεκροί