Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 12:13

Τέλος στην αναμονή για τις Eπιτροπές και τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

epitropes4 Με επιτάχυνση των διαδικασιών, συστήνονται εκ νέου οι Επιτροπές Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, Φαρμάκων Υψηλού Κόστους Ειδικών Θεραπειών, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, (το οποίο εγκρίνει την κάλυψη εξόδων για μετάβαση στο εξωτερικό), αλλά και οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές επιτροπές. που είχαν σταματήσει εδώ και καιρό να συνεδριάζουν εξαιτίας της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ και της διαθεσιμότητας των γιατρών του. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η ταλαιπωρία και η αναμονή χιλιάδων ασθενών μέχρι σήμερα, που είχαν την ανάγκη ειδικών θεραπειών.

Με Υπουργική Απόφαση, που αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα, μπαίνει τέλος σ΄αυτήν την ταλαιπωρία, αφού το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την άμεση επίλυση του προβλήματος με τις Επιτροπές, αλλά και την τοποθέτηση ελεγκτών γιατρών που θα τοποθετηθούν σε όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, αλλά τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και τις ιδιωτικές κλινικές.

ÁÈÇÍÁ-ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÕÃÅÉÁÓ  Á. ÃÅÙÑÃÉÁÄÇ.(EUROKINISSI-ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Υγείας, οι Επιτροπές, όπως και το ΑΥΣ, θα λειτουργήσουν με 30 γιατρούς της Κεντρικής Διεύθυνσης, αλλά και της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, η οποία είναι η υπηρεσία των ελεγκτών γιατρών, που θα αριθμεί 120 γιατρούς.

epitropes3Οσο για την ενημέρωση των ασφαλισμένων σχετικά με την επιλογή συμβεβλημένου γιατρού του ΕΟΠΥΥ, καθώς και για το ποσοστό επισκέψεων που δικαιούνται ; Προς το παρόν εγκαταλείφθηκε το αρχικό σχέδιο της on line επιλογής και ο ΕΟΠΥΥ αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους μέσω των Δήμων. Ηδη, το Υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει στους δημάρχους όλης της χώρας κατάλογο με τους συμβεβλημένους γιατρούς που αντιστοιχούν σε κάθε Δήμο με την υπόδειξη να αναρτηθούν τα ονόματά τους στα Δημαρχεία. Παράλληλα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, θα λειτουργήσει σύντομα και δωρεάν τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός, για την ενημέρωση των ασφαλισμένων για τους διαθέσιμους συμβεβλημένους γιατρούς, προκειμένου να επιλέξουν.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο site του ΕΟΠΥΥ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eopyy.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Δείτε πως ο ιός της γρίπης «χτυπάει» τον οργανισμό μας VIDEO

Θερίζει η γρίπη : Ανοχύρωτη η χώρα, χωρίς εμβόλια και χωρίς ΕΟΠΥΥ– στους 62 οι νεκροί

Οι σεισμόπληκτοι μετρούν της πληγές τους. Στοιχεία από τη γραμμή 1135 του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το σεξ μετά τα 50. Από τον Θάνο Ασκητή : «Είσαι ακόμη σέξι!»

.