Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 3:19

Γονείς προσοχή, το φιλί σας μπορεί να κουφάνει το μωρό σας

Ένα αθώο γεμάτο αγάπη φιλί μπορεί να κουφάνει το μωρό

Ένα αθώο γεμάτο αγάπη φιλί μπορεί να κουφάνει το μωρό

Και δεν αναφερόμαστε στο ηχηρό και ρουφηχτό φιλί στο μάγουλο, αλλά στα ηχηρά φιλιά που κατά λάθος δίνουν κάποιοι γονείς κοντά στο αυτάκι του μωρού τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο τύμπανο ή και ακόμη να αφήσει το παιδί για το υπόλοιπο της ζωής του, δίχως ακοή.

Η παιδιατρική κλινική και το τμήμα ΩΡΛ, της Νέας Υόρκης με επικεφαλής τον δρ Λεβί Ράιτερ, διαπίστωσαν ότι τα ηχηρά και ρουφηχτά φιλιά κοντά στο αυτάκι του μωρού, δημιουργούν μια ισχυρότατη αναρρόφηση στο τύμπανο με αποτέλεσμα εκείνο να μην αντέχει στην πίεση και ευαίσθητο καθώς είναι να σπάει. Μάλιστα η πάθηση αυτή, αναγνωρίστηκε πρόσφατα από την επιστημονική κοινότητα με την ονομασία «κοχλιακός τραυματισμός από φιλί».

Δυστυχώς οι γονείς δεν καταλαβαίνουν αμέσως τη βλάβη

Δυστυχώς οι γονείς δεν καταλαβαίνουν αμέσως τη βλάβη

Ο καθηγητής Ράιτερ που πρωτομελέτησε το φαινόμενο όταν πριν από 5 χρόνια πήγε μια γυναίκα με το παιδί της στην κλινική και του είπε ότι το φίλησε στο αυτάκι και από τότε το μωρό δεν ακούει. «Ένα τέτοιο φιλί μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε μόνιμη απώλεια της ακοής, αλλά και μια σειρά από άλλα ανησυχητικά συμπτώματα του αυτιού, συμπεριλαμβανομένων της ευαισθησίας στον ήχο και την παραμόρφωση της ακουστικής» θα πει ο ίδιος.

Σήμερα το φιλί της κώφωσης έχει περισσότερα από 30 παιδάκια θύματα. Οι γιατροί ομιλούν για άγνοια και τονίζουν ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί πως και σε ποιο σημείο φιλούν το παιδί τους. Γιατί συμβαίνει όμως με μεγάλη ευκολία κάτι τέτοιο;

Ο δρ Ράιτερ θα εξηγήσει: «Τα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε βλάβες της ακοής από το φιλί επειδή τα «κανάλια» στο αυτί τους είναι μικρότερα. Ένα μωρό θα κλαίει, και θα πονάει ύστερα από ένα τέτοιο φιλί, αλλά δυστυχώς η απώλεια ακοής προσδιορίζεται μόνο όταν περάσουν αρκετά χρόνια και το παιδί πάει στο σχολείο και εξεταστεί εκεί.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν η αγάπη δεν κοιτάζει αναπηρικά καροτσάκια VIDEO

Εφιάλτες, νυχτερινός τρόμος, υπνοβασία: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας;

Τι συμβαίνει όταν o άνδρας έχει καφετιά μάτια;

10 ιατρικά πράγματα που δεν ξέρετε για τον Χίτλερ VIDEO