Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 23:07

Τι συμβαίνει όταν o άνδρας έχει καφετιά μάτια;

Οι έχοντες καφετιά μάτια είναι περισσότερο αξιόπιστοι στα... μάτια των γυναικών

Οι έχοντες καφετιά μάτια είναι περισσότερο αξιόπιστοι στα… μάτια των γυναικών

Πριν διαβάσετε τις γραμμές που ακολουθούν, εάν είστε άνδρας, σηκωθείτε και πηγαίνετε στον καθρέπτη να παρατηρήσετε το χρώμα των ματιών σας. Το κάνατε; Τι χρώμα έχουν τα μάτια σας; Είναι καφετιά, σοκολατί, μελιά; Τότε ανήκετε στην κατηγορία των ανδρών που κάποιος, ή κάποια μπορεί εύκολα να εμπιστευτεί τυφλά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι καστανομάτηδες είναι πράγματι αξιόπιστοι; Μπορούν να ξεγελάσουν τους άλλους;

Η έρευνα έγινε από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Κάρελ Κλάισνερ του τμήματος ιατρικής και του τμήματος ψυχολογίας, του πανεπιστημίου Charles, της Πράγας και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Plos One.

 

Οι επιστήμονες σε ένα δείγμα 250 ανθρώπων (150 γυναίκες και 100 άνδρες) έδειξαν φωτογραφίες 80 φοιτητών (40 ανδρών και 40 γυναικών) και ζήτησαν από τους εθελοντές να αξιολογήσουν από την εμφάνιση και μόνο, την αξιοπιστία των φοιτητών. Τους ζήτησαν επίσης να αξιολογήσουν από το 1 μέχρι το 10 την γοητεία και τον δυναμισμό που εξέπεμπαν τα πρόσωπα των φωτογραφιών.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι πιο αξιόπιστοι κρίθηκαν εκείνοι οι άνδρες που είχαν καστανά μάτια συγκριτικά με εκείνους που είχαν ανοιχτόχρωμα. Μελετώντας και τις υπόλοιπες απαντήσεις διαπίστωσαν ότι οι έχοντες καστανά μάτια έχουν κατά κανόνα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε παιδικό πρόσωπο. Γεμάτο αθωότητα, χαρά και γενικά τα καστανά μάτια δεν θέτουν σε επιφυλακή τις αισθήσεις για άμυνα αφού το baby face χαλαρώνει τον εγκέφαλο. Όσοι είχαν καστανά μάτια κατά κανόνα είχαν μεγαλύτερο στόμα και μύτη, έντονα ζυγωματικά και μακριές βλεφαρίδες.

Το πρόσωπο του, θυμίζει πρόσωπο αθώου μωρού

Το πρόσωπο τους, θυμίζει πρόσωπο αθώου μωρού

Ο Δρ Κλάισνερ τόνισε: «Τα ευρήματα της έρευνάς μας πραγματικά ήταν εντυπωσιακά.. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι ένα τόσο επιπόλαιο χαρακτηριστικό, όπως είναι το χρώμα των ματιών, ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με τη δομή των οστών του προσώπου μας. Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης που νιώθουν οι γυναίκες για τους άντρες με καστανά μάτια δεν οφείλεται απλά στο χρώμα, αλλά και στο γενικότερο σχήμα του προσώπου που τα φιλοξενεί».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν η αγάπη δεν κοιτάζει αναπηρικά καροτσάκια VIDEO

Εφιάλτες, νυχτερινός τρόμος, υπνοβασία: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας;

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και την καρδιά όταν κάνουμε καθιστική ζωή;

Γιατί οι γυναίκες όσο μεγαλώνουν θέλουν περισσότερο σεξ;