Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 14:44

Ζητούν σε άνεργο και ανασφάλιστο να πληρώσει τα νοσήλια της καρκινοπαθούς συζύγου του (ΒΙΝΤΕΟ)

politis222Με την επισήμανση ότι «δεν αποτελεί επιλογή μας η η δημοσιοποίηση των αρνητικών βιωμάτων των συγγενών ασθενών» το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου του Ελληνικού, δημοσιοποιεί για πρώτη φορά, βίντεο με τη συνέντευξη συζύγου ανασφάλιστης καρκινοπαθούς γυναίκας, που δίνει την τελευταία της μάχη για τη ζωή, στον Ευαγγελισμό. Προκειται για τη συγκλονιστική μαρτυρία ενός ανθρώπου, που αγωνιά για να προσφέρει στον άνθρωπό του το αυτονόητο: νοσηλεία, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά. Ο επίσης ανασφάλιστος Γιώργος Κωμάκης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του, μόνο και μόνο για να αναδείξει τις πτυχές του προβλήματος των ανασφάλιστων άνεργων πολιτών, και μάλιστα των καρκινοπαθών.

Η ιστορία του ανασφάλιστου 64χρονου

Ο 64χρονος κ. Κωμάκης είναι μακροχρόνια άνεργος, πάνω από 8 χρόνια. Κάνοντας δουλειές του ποδαριού κατάφερνε μέχρι το 2011 να κολλάει λιγοστά ένσημα και να ανανεώνει την ασφάλιση του ΙΚΑ, για τον εαυτό του αλλά και για την γυναίκα του. Έκτοτε όμως και οι δυο τους είναι ανασφάλιστοι.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 η γυναίκα του κ. Κωμάκη αρρώστησε και ήταν τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος στη συνέχεια δημιούργησε μεταστάσεις στο υπόλοιπο σώμα. Ο κ. Κωμάκης, όπως και κάθε ανασφάλιστος πολίτης, αναγκάζεται να υπογράφει υπεύθυνες δηλώσεις στο δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να εισαχθεί και να τύχει περίθαλψης η σύζυγός του, με σκοπό να διαβεβαιώσει το λογιστήριο, ότι θα πληρώσει στο ακέραιο το κόστος νοσηλείας και τα φαρμάκα που χορηγούνται στην γυναίκα του. Φυσικά αυτόματα εάν δεν μπορεί να πληρώσει, τότε το χρέος μετακυλίεται στην εφορία με την συνεπακόλουθη διαδικασία για τους οφειλέτες προς το κράτος. Σύντομα το κράτος θα ξεκινήσει να τον κυνηγάει για να εισπράξει. Τί άραγε; Απολύτως τίποτα αφού όπως επικαλείται ο ίδιος: « δεν έχω τίποτα στο όνομα μου, κανένα περιουσιακό στοιχείο, τι θα κάνουν; Θα με κλείσουν φυλακή; ».

Με τη γνωστοποίηση αυτού του θέματος, που αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας, το Μητροπολιτικό Ιατρείου του Ελληνικού ζητά από το Υπουργείο Υγείας «να διευθετήσει αυτό το χρέος και να παύσει εντέλει το κυνήγι προς ΟΛΟΥΣ τους ανασφάλιστους πολίτες. Οι πάσχοντες από βαριές ασθένειες ανασφάλιστοι δεν μπορούν να καλύψουν ανάλογα κόστη, πόσο μάλλον ένας μακροχρόνια άνεργος. Το κράτος θα πρέπει να σταματήσει να επιλέγει συμπεριφορές απάνθρωπες και εξοντωτικές προς τους πολίτες που απλά ατύχησαν και αρρώστησαν», επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Ιατρείου του Ελληνικού.

Παραθέτουμε αυτούσια την μαρτυρία του ασθενούς, όπως την κατέγραψε ο εθελοντής του Μητροπολιτικού Ιατρείου, με το κινητό του.


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης

(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρνούνται φάρμακα σε ανασφάλιστους ασθενείς με ηπατίτιδα C, στο Ιπποκράτειο ΘΣΝ

«Καλλιστεία» δημόσιων νοσοκομείων. Τα 20 καλύτερα της Ελλάδας από το Υπουργείο Υγείας

Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ της Washington Post για την κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα

Τα SPA του … Υπουργείου Υγείας