Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 15:05

Πως τα μεγαλύτερα αδέρφια γίνονται «σεξουαλικοί οδηγοί» για τα μικρότερα

1950s BOY GIRL HEAD TO HEAD ANGRY FACIAL EXPRESSIONS ARGUMENT FIGHT

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι διαπίστωσαν ότι τα μεγαλύτερα αδέλφια βοηθούν έμμεσα τα μικρότερα τους αδέρφια στο θέμα του σεξ. Με ποιον τρόπο; Μα με το να παρατηρούν τις αντιδράσεις τους και να μαθαίνουν να αποφεύγουν τα λάθη.

Συνήθως τα μεγαλύτερα παιδιά όταν ανακαλύπτουν το σεξ είναι πιο απελευθερωμένα και αυτό έχει σαν συνέπεια και τα μικρότερα να έχουν την ευκαιρία να μάθουν. Όχι δεν αναφερόμαστε στο να βλέπουν τι γίνεται. Αλλά να μαθαίνουν από συζητήσεις των μεγαλυτέρων αδερφών τους, να τους λύνουν τις απορίες έχουν και στο τέλος να αποφεύγουν τις λάθος επιλογές αφού δεν «ανακαλύπτουν μόνα τους την Αμερική», αλλά μπορούν να στηριχθούν σε ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας με μεγαλύτερη εμπειρία.

 brothers

Το βασικό που μαθαίνουν από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους είναι η προφύλαξη και οι επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγουν. Η επικεφαλής της μελέτης καθηγήτρια Sarah Killoren τόνισε ότι «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια επιτελούν ένα σημαντικότατο ρόλο, καθώς τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια στην εφηβεία διαμορφώνουν τις ιδέες τους σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις και τη σεξουαλικότητα. Τα μεγαλύτερα αδέλφια είναι τα κατάλληλα άτομα να συζητήσουν για αυτά τα θέματα.»

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Family Relations, το οποίο εκδίδει το Εθνικό Συμβούλιο Οικογενειακών Σχέσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ιντερνετ σκοτώνει – αυξάνονται τα εθισμένα παιδιά στην Ελλάδα

Γιατροί και νοσοκόμοι που ήταν κατά συρροή δολοφόνοι ΦΩΤΟ

Πως θα αντιδρούσατε εάν κακοποιούσαν μια γυναίκα μπροστά σας; VIDEO

Ανακαλύψτε τους 10 λόγους υγείας, για να νηστέψετε την Σαρακοστή