Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 17:29

Και σήμερα κλειστά τα φαρμακεία

farmakeia_apergia_561289430

Μόνο από τα εφημερεύοντα φαρμακεία θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους οι ασθενείς σήμερα, λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης των φαρμακοποιών όλης της χώρας, που ξεκίνησε από χθες και συνεχίζεται.

Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στις αλλαγές που προσπαθεί να προωθήσει στον κλάδο τους το Υπουργείο Υγείας, τόσο στην κατεύθυνση του να πωλούνται τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) από τα σούπερ μάρκετ, όσο και στη μείωση του ποσοστού του κέρδους του κλάδου τους στο 15%, που επιμένουν οι τροϊκανοί, κάτι που, όμως, – όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί – θα οδηγήσει πολλούς από τους συναδέλφους τους σε οριστικό λουκέτο. Ανάμεσα στα υπόλοιπα αιτήματα της απεργίας των φαρμακοποιών, είναι και το να μην περάσει το μέτρο που βάζει πληθυσμιακά κριτήρια στο άνοιγμα νέου φαρμακείου, αλλά και το μέτρο της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας τους.

apergia-twn-farmakopoiwnΟι φαρμακοποιοί επιμένουν ότι εάν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε διαρκείς κινητοποιήσεις, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία των ασθενών, που θα δυσκολευτούν να προμηθεύονται τις θεραπείες τους.

Στην συγκεκριμένη 48ωρη απεργία, πάντως, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΙΣ), έχει ζητήσει από τα μέλη του να υπάρξει επαρκής αριθμός εφημερευόντων φαρμακείων, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ασθενών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Προσφορά αγάπης στους ανασφάλιστους έλληνες ασθενείς, από αυστραλούς ομογενείς

Τα παιδιά μας είναι ο καθρέπτης μας συγκλονιστικό VIDEO

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή. Γίνεται;

Καλλιτεχνική βραδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS