Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 13:41

Προσφορά αγάπης στους ανασφάλιστους έλληνες ασθενείς, από αυστραλούς ομογενείς

Ο κύριος Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος (δεξιά), μαζί με τους εθελοντές-μέλη του συντονιστικού οργάνου του ΜΚΙΕ – Βασιλική Ηλιοπούλου, Γιώργο Βήχα και Χρήστο Σιδέρη.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος (δεξιά), μαζί με τους εθελοντές-μέλη του συντονιστικού οργάνου του ΜΚΙΕ – Βασιλική Ηλιοπούλου, Γιώργο Βήχα και Χρήστο Σιδέρη.

Σχεδόν 13 χιλ. δολάρια αυστραλίας συγκέντρωσαν οι ομογενείς της Αυστραλίας και τα διέθεσαν για την αγορά φαρμάκων στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού. Ο εκπρόσωπος της Ελληνοαυστραλιανής οργάνωσης «Πρεσβευτές της Ελλάδας» κύριος Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος, που σε συνεργασία με τα μέλη της Κρητικής Αδελφότητας και της Ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης συγκέντρωσαν τα χρήματα, βρέθηκε το Σάββατο στις 8 Μαρτίου στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, όπου τον υποδέχτηκαν εθελοντές και ασθενείς του Ιατρείου.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα επτά μηνών, που η οργάνωση «Πρεσβευτές της Ελλάδας», ανταποκρίνονται έμπρακτα και αλληλέγγυα, στις ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών. Η πρώτη δωρεά έγινε το Σεπτέμβριο του 2013, σε συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, διαμέσου 8 Ελληνικών σχολείων.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, λένε οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού, να βλέπουμε τους πολίτες γύρω μας να δραστηριοποιούνται και να βοηθούν τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πολιτών που έχουν ανάγκη, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται από Έλληνες του εξωτερικού».

Στην επιστολή τους οι Ελληνοαυστραλιανοί ομογενείς υπόσχονται να παραμείνουν στο πλευρό των δοκιμαζόμενων ελλήνων ασθενών :

«Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας κατάφεραν να κάνουν γνωστό το ιερό λειτούργημα που κάνετε όλοι οι εθελοντές και οι γιατροί στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Συγκεντρώθηκε το ποσό των 12,890 δολαρίων Αυστραλίας για την αγορά των αναγκαίων αυτών φαρμάκων. Σας τα δωρίζουμε με πολλή αγάπη από τη μακρινή Αυστραλία και ευχόμαστε να βοηθήσουν τους άπορους ασθενείς του ιατρείου σας. Η αγορά των φαρμάκων έγινε στην Ελλάδα και ως εκ τούτου στήριξε την Ελληνική οικονομία.Η υποστήριξη μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Μαζί και ενωμένοι οι Έλληνες του κόσμου, και ως Πρεσβευτές της Ελλάδας, μπορούμε να κατορθώσουμε πολλά.»

Οι εθελοντές αλλά και οι ασθενείς του Κοινωνικού Ιατρείου ευχαρίστησαν θερμά τους Ελληνοαυστραλιανούς συμπατριώτες μας, που με τόση αγάπη έστειλαν αυτή τη βοήθεια, συντονίζοντας παράλληλα αυτή τη δύσκολη προσπάθεια σε όλα της τα στάδια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Δωρεάν εξετάσεις για τον μαστό σε ανασφάλιστες γυναίκες στο Θεαγένειο ΘΣΝ

Ζητούν σε άνεργο και ανασφάλιστο να πληρώσει τα νοσήλια της καρκινοπαθούς συζύγου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ της Washington Post για την κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα

Ανακαλύψτε τους 10 λόγους υγείας, για να νηστέψετε την Σαρακοστή