Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 5:07

Το στοματικό σεξ και… η καρδιά της γυναίκας

Είναι από τις ερωτικές πράξεις που τρελαίνει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Κάποιες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι κρύβει όμως κινδύνους για εμφάνιση καρκίνου. Κάποιοι άλλοι επιστήμονες τονίζουν ότι το στοματικό σεξ που κάνει μια γυναίκα στον σύντροφο της, κάνει καλό στην καρδιά της. Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει;

Και ας ξεκινήσουμε με την ευχάριστη πλευρά της… ευχάριστης αυτής πράξης. Δημοσίευση στο περιοδικό Ψυχολογίας Journal of Evolutionary Psychology, αναφέρει ότι ύστερα από έρευνα, διαπιστώθηκε πως όταν μια γυναίκα κάνει στοματικό σεξ στον σύντροφο της τότε (εκτός φυσικά από την υπέρτατη ευχαρίστηση) και εκείνος νιώθει πως η γυναίκα αυτή του ανήκει και είναι σε εκείνον πιστή (ξυπνάνε τα αρχέγονα ένστικτα) αλλά και η ίδια η γυναίκα απολαμβάνει το συναίσθημα του να χαρίζει ηδονή στον σύντροφο που αγαπά.

oral3

Αυτή η ευχαρίστηση που νιώθει η γυναίκα προκαλεί μια σειρά από χημικές αντιδράσεις οι οποίες σε βάθος χρόνου προστατεύουν την καρδιά από προεκλαμψία. Μάλιστα προς επιβεβαίωση αυτών ήρθε να προστεθεί και το επιστημονικό κείμενο στο περιοδικό Journal of Reproductive Immunology στο οποίο επιβεβαιώνεται πως όσο πιο τακτικά κάνει μια γυναίκα στοματικό σεξ στον σύντροφο της, τόσο μικρότερο κίνδυνο διατρέχει με την καρδιά της για προεκλαμψία.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Υπάρχουν όμως και κάποια όχι τόσο καλά. Ερευνητές διαπίστωσαν πως μια γυναίκα που κάνει συνέχεια στοματικό σεξ, έχει μέχρι και 8 φορές περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο του φάρυγγα.

Επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, με επικεφαλής τη δρ. Mora Gilison, διαπίστωσε ότι μια γυναίκα που λατρεύει να κάνει στοματικό σεξ και το έχει κάνει τουλάχιστον σε 6 διαφορετικούς συντρόφους, οκταπλασιάζει τις πιθανότητες να πάθει καρκίνο στο φάρυγγα της.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Association for the Advancement of Science και σύμφνα με τα αποτελέσματα της, ο ιός Human PapillomaVirus (HPV) είναι η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου σε ποσοστό 67% σε σχέση με το ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί 6 στις 10 Ελληνίδες αυτοϊκανοποιούνται και δεν κάνουν σεξ;

Τα παιδιά μας είναι ο καθρέπτης μας συγκλονιστικό VIDEO

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή. Γίνεται;

«Τα κάτω…πάνω» Τα πάντα για τις θεραπείες στυτικής δυσλειτουργίας