Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 20:17

Κλειστά και πάλι τα φαρμακεία Παρασκευή και Δευτέρα

farmaka-660_23 Αποφασισμένοι να επιμείνουν στις κινητοποιήσεις τους, με αφορμή τα νέα μέτρα που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στον κλάδο τους, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί. Μετά από συνάντηση που είχαν μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας, ανακοίνωσαν και δεύτερο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων, που αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαρτίου και Δευτέρα 17 Μαρτίου.

Η νέα 48ωρη απεργία έχει στόχο να ανακόψει τις προθέσεις τις κυβέρνησης για μείωση του ποσοστού κέρδους του κλάδου τους στο 15%, κάτι που, όμως, – όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί – θα οδηγήσει πολλούς από τους συναδέλφους τους σε οριστικό λουκέτο. Ταυτόχρονα οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στα νέα μέτρα, να πωλούνται τα super-marketμη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) από τα σούπερ μάρκετ, να τεθούν πληθυσμιακά κριτήρια στο άνοιγμα νέων φαρμακείων, αλλά και στο μέτρο της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας τους.

Στη συνάντησή τους με τον Αδωνι Γεωργιάδη, οι φαρμακοποιοί απέσπασαν την υπόσχεσή του ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ (μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων) μέχρι τον Ιούνιο, ενώ ο Υπουργός Υγείας δήλωσε αποφασισμένος να προσπαθήσει να εμποδίσει την τρόικα να επιβάλλει την πώληση των ΜΥΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ, αλλά και την εισοδο επιχειρηματιών στον κλάδο, με καθεστώς συνιδιοκτησίας με τους φαρμακοποιούς με ποσοστό 50-50. Είπε ότι θα προσπαθήσει να διασφαλίσει υψηλότερα ποσοστά, προς όφελος των φαρμακοποιών.

Οι φαρμακοποιοί επιμένουν στις θέσεις τους να μην επιβληθούν τα παραπάνω μέτρα, ενώ φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε διαρκείς κινητοποιήσεις, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία των ασθενών, που θα δυσκολευτούν να προμηθεύονται τις θεραπείες τους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Συνελλήφθη ο Μαρτίνης για χρέη του Ντυνάν

Προσφορά αγάπης στους ανασφάλιστους έλληνες ασθενείς, από αυστραλούς ομογενείς

Ζητούν σε άνεργο και ανασφάλιστο να πληρώσει τα νοσήλια της καρκινοπαθούς συζύγου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιες μυρωδιές αναστατώνουν ερωτικά τις γυναίκες και ποιες τους άνδρες;