Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 5:05

Νέα μέθοδος αναισθησίας «λύνει τα χέρια» στους πλαστικούς χειρουργούς

stithos.jpg6

Ο μεγαλύτερος φόβος για να υποβληθεί κάποιος σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι τις περισσότερες φορές, ο φόβος της αναισθησίας και των επιπλοκών της.

Μία νέα ασφαλής μέθοδος – όπως δηλώνουν οι γιατροί – έρχεται να ηρεμήσει αυτούς τους φόβους. Προκειται για την Monitored Αnaesthesia Care ( συνδυασμός τοπικής αναισθησίας και μέθης) που χρησιμοποιείται πλέον στις πλαστικές επεμβάσεις και απαλλάσσει τους εγχειριζόμενους από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της γενικής αναισθησίας .

Οι πλαστικοί χειρουργοί υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή της MAC  έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, γι’αυτό μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι επιστήμονες την εφαρμόζουν πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο .

heart3«Πρόκειται για τη μέθοδο, με την οποία αυτός που υποβάλλεται σε επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία, λαμβάνει παράλληλα ενδοφλέβιους υπναγωγούς και αναλγητικούς παράγοντες, ελεγχόμενους άμεσα και εντατικά από έμπειρο στην τεχνική αυτή αναισθησιολόγο» ανέφερε η αναισθησιολόγος κ Έφη Ρηγόπουλου, μέλος του επιστημονικού επιτελείου του πλαστικού χειρουργού Αθανάσιου Αθανασίου.

Μέχρι χθες οι πλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιούνταν με:

 • Γενική αναισθησία,
 • Μέθη,
 • Τοπική αναισθησία.

«Η εμπειρία αυτών που υποβάλλονται με M.A.C. σε επέμβασεις πλαστικης χειρουργικης είναι πολύ καλή» δήλωσε από την πλευρά του ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο αναισθησίας με την αναισθησιολογική του ομάδα. «Εφαρμόζουμε τη νεα μέθοδο,  με επιτυχία σε επεμβάσεις όπως, λιποαναρρόφηση, βλεφαροπλαστική, brow lift, face lift, mini κοιλιοπλαστική, αυξητική στήθους με αυτόλογο λίπος κλπ», κατέληξε ο πλαστικός χειρουργός.

                                                                                                             Πλεονεκτήματα της MAC

stithos.jpg10Σύμφωνα με τους αναισθησιολόγους τα κυριότερα πλεονεκτήματα για τους εγχειριζόμενους με MAC είναι το γεγονός ότι μετά την επέμβαση:

 • Δεν έχουν μετεγχειρητικές παρενέργειες αδυναμία, ναυτία, ζάλη
 • Δεν απαιτείται ούτε η νοσηλεία μιας Ημέρας
 • Θυμούνται τις στιγμές της επέμβασης σαν μια ευχάριστη εμπειρία
 • Επιστρέφουν άμεσα στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες
 • Μπορούν να μιλούν με τον πλαστικό χειρουργό ή τον αναισθησιολόγο αν χρειάζεται να συμμετάσχουν στην επέμβαση
 • Κοιμούνται ελαφρά όταν δεν χρειάζεται να συμμετάσχουν στην επέμβαση,
 • Δεν νιώθουν καθόλου πόνο
 • Δεν έχουν καμία ψυχολογική μετάπτωση,
 • Δεν παρουσιάζουν μεταβολή στην αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία, αρρυθμίες κλπ
 • Μικρότερο κόστος επέμβασης, καθώς δεν απαιτείται η νοσηλεία έστω και της μιας Ημέρας.

Συμβαίνει συχνά, όπως επισημαίνουν οι αναισθησιολόγοι ,οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής να φοβούνται την αναισθησία. Σήμερα όμως με τα μέσα που διαθέτει η επιστήμη (σύγχρονα φάρμακα και τεχνολογικός εξοπλισμός), ο κίνδυνος για έναν υγιή άνθρωπο είναι μηδαμινός, όπως λένε.

stithos.jpg7«Οι επιπλοκές με την εφαρμογή της MAC είναι ελαχιστοποιημένες, λέει ο κ.Αθανασίου. Οι εγχειριζόμενοι επειδή δεν υποβαλλονται σε μηχανικό αερισμό δεν έχουν κίνδυνο να υποστούν ζημιά στους πνεύμονες και οι καρδιαγγειακές επιπλοκές όπως και αυτές άλλων οργάνων (νεφρών) είναι πολύ σπάνιες. Κατά τη διάρκεια χορήγησης αναισθησίας με τη μέθοδο της MAC υπάρχει συνεχής καταγραφή των ζωτικών λειτουργιών και ετοιμότητα άμεσης υποστήριξης αυτών (αναισθησιολόγος και τεχνολογικός εξοπλισμός)», υποστηρίζει.

heart2Η M.A.C. γίνεται με ένα συνδυασμό φαρμάκων (μιδαζολάμη, remifentanil και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη) που χορηγούνται με τέτοιο ρυθμό ώστε να μην επηρεάζονται οι καρδιαγγειακές και αναπνευστικές λειτουργίες του οργανισμού όπως με τη γενική αναισθησία.

Γίνεται μόνο από εξειδικευμένο αναισθησιολόγο και πάρα πολλοί πλαστικοί χειρουργοί ανά τον κόσμο, την υιοθετούν πλέον, λόγω απουσίας μετεγχειρητικών παρενεργειών.

 

www.athens-beverlyhills.com, www.abh-medicalgroup.com

Τηλ. 210 8949920, 210 8949090, 210 7230502.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι…για γυναίκες και άνδρες

Νέα τεχνική αυξητικής στήθους, για πιο πλούσιο και φυσικό αποτέλεσμα

Αντιγήρανση χωρίς νυστέρι

Πιο ευάλωτες στο FB και με χαμηλές επιδόσεις σπουδών, οι νεαρές φοιτήτριες

Ποιες μυρωδιές αναστατώνουν ερωτικά τις γυναίκες και ποιες τους άνδρες;