Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 1:32

Χωρίς φάρμακα και σήμερα οι ασφαλισμένοι

farmakeio-kleisto1Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Η 48ωρη – όπως είχε εξαγγελθεί αρχικά για Παρακευή και Δευτέρα- απεργία των φαρμακοποιών εξελίχθηκε τελικά σε τριήμερη τουλάχιστον για τα φαρμακεία της Αττικής, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, κράτησε κλειστα τα φαρμακεία την περασμένη Παρασκευή, αλλα και το Σάββατο. Οπότε οι πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, θα πρέπει να απευθύνονται αναγκαστικά μόνο σε όσα φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά για λόγους ασφαλείας.

    Η νέα απεργία έχει στόχο της να ανακόψει τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας και της τρόικας, να επιβάλλει μείωση του ποσοστού κέρδους του κλάδου τους στο 15%, κάτι που, όμως, – όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί – θα οδηγήσει πολλούς από τους συναδέλφους τους σε οριστικό λουκέτο. Ταυτόχρονα οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στα νέα μέτρα, να πωλούνται τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) από τα σούπερ μάρκετ, να τεθούν πληθυσμιακά κριτήρια στο άνοιγμα νέων φαρμακείων, αλλά και στο μέτρο της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας τους.

A38CA04ECB4E0351C4CAA3FA047EC211Παρ΄οτι στην τελευταία συνάντησή τους τις προηγούμενες μέρες με τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, οι φαρμακοποιοί απέσπασαν την υπόσχεσή του ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ (μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων) τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, οι ίδιοι δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι, καθώς ζητούν περαιτέρω διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση, ότι δεν θα αποφασιστεί η πώληση των ΜΥΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ, αλλά και η εισοδος επιχειρηματιών στον κλάδο, με καθεστώς συνιδιοκτησίας με τους φαρμακοποιούς με ποσοστό 50-50. Ο Αδωνις  Γεωργιάδης, από την πλευρά του Υπουργείου, δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να διασφαλίσει υψηλότερα ποσοστά, προς όφελος των φαρμακοποιών.

Οι φαρμακοποιοί επιμένουν στις θέσεις τους να μην επιβληθούν τα παραπάνω μέτρα, ενώ φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε διαρκείς κινητοποιήσεις, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία των ασθενών, που θα δυσκολευτούν να προμηθεύονται τις θεραπείες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Τι μπορεί να πάθετε εάν κοιμάστε με το κινητό δίπλα σας;

«Παιδί και σχολικός εκφοβισμός». Ξεσκεπάστε το πρόβλημα

Το κουνελάκι του playboy που πολεμάει τον αυτισμό ΦΩΤΟ

Πιο ευάλωτες στο FB και με χαμηλές επιδόσεις σπουδών, οι νεαρές φοιτήτριες