Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 9:53

Οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, για το κλείσιμο της Ψυχιατρικής Κλινικής «Παλλάδιον». Στο δρόμο 220 ασθενείς.

Psyxiki Ygeia Οι 220 ασθενείς με σοβαρά ψυχιατρικά νοσήματα που νοσηλεύονται στην ιδιωτική κλινική «Παλλάδιον», κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους και την ψυχική τους ισορροπία. Απελπισμένοι οι συγγενείς τους, ζητούν άμεσα να βρεθεί λύση, καθώς η διοίκηση της κλινικής την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του «Παλλάδιον» έχει αποστείλει εξώδικο προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για την άμεση καταβολή των οφειλομένων νοσηλίων που εκκρεμούν από τα μέσα του 2013, αλλά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, λείπει στο εξωτερικό για… πανευρωπαϊκό συνέδριο και έτσι το γραφείο τύπου του Οργανισμού, αρκέστηκε στην έκδοση ανακοίνωσης, ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα καταβληθούν άμεσα οι οφειλές για τον… Αύγουστο και τον Ιούλιο του 2013». Ποσό που ακόμη και να καταβληθεί, όπως υποσχέθηκε ο ΕΟΠΥΥ, δεν αναμένεται να λύσει το πρόβλημα.

Psyxiki ygeia2Αδιάφορα σφυρίζει και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τον Υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, να απουσιάζουν επίσης σε συνέδριο στο εξωτερικό, ενώ όταν επιστρέψουν όλοι, το πιο πιθανό θα είναι οι ασθενείς να βρίσκονται, ήδη, εκτός νοσηλευτικής δομής.

Το πρόβλημα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς η κλινική «Παλλάδιον» δεν είναι η μόνη που οδηγήθηκε σε κλείσιμο. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στις πολύμηνες καθυστερήσεις της καταβολής των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά κυρίως στην πολύπαθη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, (που προέβλεπε την αποασυλοποίηση των ψυχικά ασθενών στην χώρα μας), στην οποία ποτέ δεν συμπεριλήφθησαν οι ιδιωτικές δομές Ψυχικής Υγείας, δηλαδή οι ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Γιατροί και νοσοκόμοι που ήταν κατά συρροή δολοφόνοι ΦΩΤΟ

Το ιντερνετ σκοτώνει – αυξάνονται τα εθισμένα παιδιά στην Ελλάδα

Εφιάλτες, νυχτερινός τρόμος, υπνοβασία: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας;

Γυναίκα μολύνθηκε με τον ιό του AIDS, από την ερωτική της σύντροφο