Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 9:53

Γιατί οι γυναίκες μισούν στη δουλειά τους, τις άλλες γυναίκες;

fightinwomen1

Λογικά οι άνδρες λόγω ιδιοσυγκρασίας θα έπρεπε να είναι πιο ανταγωνιστικοί και πιο επιθετικοί στη δουλειά τους σε σχέση με τους άλλους άνδρες συναδέρφους τους. Όχι ότι δεν είναι αλλά αυτό που διαπίστωσαν οι επιστήμονες ότι γίνεται με τις γυναίκες μεταξύ τους, στο χώρο εργασίας, δεν έχει προηγούμενο.

fightinwomen2

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κεμπέκ δημοσίευσαν τη μελέτη τους στο περιοδικό «Current Biology», διαπίστωσαν ότι δύσκολα δύο γυναίκες μπορεί να συνυπάρξουν στον ίδιο εργασιακό χώρο, όταν μάλιστα η μια είναι ανώτερη της άλλης.

 

Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι άνδρες παρά τον τραχύ (σε σχέση με τις γυναίκες) χαρακτήρα τους, είναι πιο ευέλικτοι στον εργασιακό τους χώρο, βάζουν τις όποιες διαφορές τους κάτω από το χαλί, κάνουν συμμαχίες, κάνουν λυκοφιλίες, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους. Οι γυναίκες όμως όχι. Δεν το έχουν σε τίποτε να χτυπήσουν τη γροθιά στο μαχαίρι, ειδικά εάν ο προϊστάμενος τους είναι μια άλλη γυναίκα. Μάλιστα όταν πρόκειται για άλλη γυναίκα που ιεραρχικά είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνες, τότε νιώθουν πιο άνετα και ο ανταγωνισμός μεταξύ των είναι λιγότερο ορατός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβάστε τι μπορεί να πάθετε εάν δεν κοιμάστε καλά και σωστά

Κόλαση στο Imperial College του Λονδίνου, με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Τον γιουχάισαν και πιάστηκε και στα χέρια με έλληνα φοιτητή. ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Γυναίκα μολύνθηκε με τον ιό του AIDS, από την ερωτική της σύντροφο

Καλυφθείτε με… αυγολέμονο και δεν θα χάσετε: Πέντε σπιτικές συνταγές ομορφιάς κρυμμένες στο ψυγείο μας